Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Ontdek de indrukwekkende oorlogsroman 'Blijf hun namen noemen'

door Hebban Crew 3 reacties
Vandaag verschijnt 'Blijf hun namen noemen' van de Noorse schrijver Simon Stranger. Een op waarheid gebaseerde roman, die tachtig jaar geschiedenis en vier generaties beslaat. Een verhaal over de Holocaust, familiegeheimen en de verhalen die we kiezen om aan onze kinderen door te geven. Op Hebban lees je een voorproefje én maak je kans op een exemplaar.

‘Stranger schrijft geweldig, daar is geen twijfel over mogelijk. […] Het contrast tussen het sobere proza en de gruwelijke gebeurtenissen, geeft het op momenten weerzinwekkend gewelddadige verhaal een bijna lyrische dimensie.’ – Minerva  

Het is 1941. Een doodgewone woning in Trondheim, Noorwegen, wordt in beslag genomen door de nazi’s en omgedoopt tot hoofdkwartier van de gehate Gestapo-agent Henry Oliver Rinnan. Het huis met de bijnaam ‘Het bendeklooster’ wordt bezet door de Rinnan gang, die in de kelder honderden gevangenen op gruwelijke wijze verhoort, martelt en vermoordt.

Blijf hun namen noemen is een onvoorstelbaar innemend verhaal, geschreven in proza dat sprankelt en gloeit.’ –   Dagbladet

Vijf jaar na de oorlog, krijgt het huis nieuwe bewoners: een jong, Joods stel met hun kinderen, die al zingend en verstoppertje spelend opgroeien in dezelfde kamers waarin slechts enkele jaren daarvoor nog gruwelijke taferelen plaatsvonden.

‘Meesterlijk en weerzinwekkend.’ –   Adresseavisen

Waarom betrok dit gezin een huis dat symbool stond voor het kwaad? Hoe groeide de rustige en bescheiden schoenmakerszoon Henry Rinnan uit tot een van de grootste criminelen uit de Noorse geschiedenis?

Wil je graag verder lezen in Blijf hun namen noemen? Lees een fragment via onderstaande knop.      

Lees hier de Sneak Preview

Blijf hun namen noemen is nu verkrijgbaar bij de (online) boekhandel. Wil je kans maken op een exemplaar? Doe dan mee met deze winactie (eindigt op 25 maart 2019).

 Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ontdek de indrukwekkende oorlogsroman 'Blijf hun namen noemen'

 

Gerelateerd

Over

Simon Stranger

Simon Stranger

Simon Stranger (1976) schreef al meerdere succesvolle (kinder)boeken. De roman B...

Gesponsorde boeken