Advertentie

Hebban vandaag

Community /

Ontmoet schrijfster Meg Rosoff in Amsterdam

Meg Rosoff komt begin mei naar Nederland en jij kunt erbij zijn. In april won de schrijfster de belangrijke Astrid Lindgren Memorial Award en in mei verschijnen maar liefst twee nieuwe boeken van haar hand: een YA-verhaal én haar eerste volwassenenroman.


Op zondag 8 mei komt Meg Rosoff naar Jeugdtheater De Krakeling in Amsterdam om vragen te beantwoorden van lezers. Haar nieuwe YA-boek Mij niet gezien staat centraal, maar natuurlijk zal zij het ook hebben over haar eerste roman voor volwassenen, Jonathan gaat los. Deze editie is daardoor niet alleen interessant voor jeugdige lezers, maar ook voor volwassenen. Naast vragen van het publiek zal de schrijfster ook die van collega-schrijver Edward van de Vendel beantwoorden, die het evenement zal leiden.  

Rosoff is al vaker in de prijzen gevallen. Ze debuteerde met How I Live Now (2004, vert. Hoe ik nu leef), dat meteen werd bekroond met de Guardian Children’s Fiction Prize. Haar tweede roman, Het toevallige leven van Justin Case, won de prestigieuze Carnegie Medal. In haar nieuwe YA-roman Mij niet gezien vertelt ze over de twaalfjarige Mila, die aanwijzingen weet te vinden die anderen over het hoofd zien. Een handige eigenschap als de beste vriend van haar vader vermist raakt en vader en dochter samen het mysterie besluiten te ontrafelen. Maar hoe dichter ze bij de oplossing komen, hoe meer Mila begint te twijfelen aan haar vermogen om de persoon te doorgronden die ze dacht volledig te kunnen vertrouwen.  

In de volwassenenroman Jonathan gaat los is de man uit de titel werkzaam als copywriter bij een reclamebureau. Zijn vriendin werkt voor een online trouwmagazine en stelt voor om elkaar voor een live online publiek het ja-woord te geven. Dat is het begin van een overrompelende en verwarrende reeks ervaringen waar Jonathan maar geen vat op krijgt. Gelukkig zijn er de twee oppashonden van zijn broer, die gelukkig niet van hem verwachten dat hij zich als verantwoordelijke volwassene gedraagt.  

Jong Amsterdam Leest

Het evenement met Meg Rosoff is een samenwerking tussen De Krakeling, Het Parool en boekhandel Scheltema, onder de noemer ‘Jong Amsterdam leest’. In deze reeks is iedere editie een andere jeugdauteur aanwezig om lezersvragen te beantwoorden en te vertellen over zijn of haar boeken.    

De toegang tot het evenement is gratis, maar opgeven is wel noodzakelijk. Er is plaats voor 70 mensen in totaal. Opgeven kan via deze link. Alle informatie over het evenement vind je hier.

Winactie

Hebban mag exclusief vijf plekken verloten aan Hebban-lezers, die op de locatie een boek (naar keuze) gratis mogen ophalen en meteen kunnen laten signeren door de auteur.  

Let op: Doe alleen mee aan de winactie als je op 8 mei bij het evenement in Amsterdam aanwezig kunt zijn. De boeken worden niet per post verstuurd. De vijf winnaars krijgen op maandag 2 mei bericht.


Foto Meg Rosoff © Joan GoldsmithOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

763 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Ontmoet schrijfster Meg Rosoff in Amsterdam

 

Over

Meg Rosoff

Meg Rosoff

Meg Rosoff is een Amerikaanse schrijfster van young adult verhalen. Ze debuteerd...

Gesponsorde boeken