Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Ontvoerd naar Syrië

Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat een moeder uit Maastricht twee kinderen mee naar Syrië heeft genomen. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

De vrouw is van Tsjetsjeense afkomst. Ze heeft haar kinderen eind oktober vorig jaar, naar het schijnt, ontvoerd. De vader van de kinderen heeft geen toestemming gegeven. Het drietal zou vrijwel zeker met gestolen reisdocumenten zijn vertrokken. Het is de eerste keer dat kinderen zijn ontvoerd naar het 'kalifaat'. Omdat Nederland geen rechtshulprelatie met Syrië heeft , is het onmogelijk de kinderen terug te halen. Pas als de vrouw met haar kinderen naar een ander land zou reizen, kunnen justitie en het ministerie van Buitenlandse Zaken wellicht iets voor de vader betekenen.

Het is schrijnend, maar zeker geen op zichzelf staand, nieuws. Hoewel het de eerste keer is dat kinderen door een van de ouders zonder de toestemming van de andere ouder zijn meegenomen, reisden in de afgelopen twee jaar 31 kinderen in gezinsverband naar Syrië, met instemming van beide ouders. Hebban Vandaag zocht er een boek bij en vond Meedogenloos van Natasza Tardio, eeb young adultboek dat griezelig veel in de buurt komt van de werkelijkheid.

Meedogenloos - Natasza Tardio

Wanneer de 15-jarige Isra plotseling zonder enige aanleiding spoorloos verdwijnt, laat ze haar familie en beste vrienden Lieke en Lukas verbijsterd achter. Lieke denkt dat Isra is ontvoerd door haar vriend Mo, echter de politie is daar niet zo zeker van. Vooral als zij ontdekken dat Isra samen met Mo op het vliegtuig is gestapt om vanuit Düsseldorf richting Hatay te vliegen. Een bekende route voor Syrië-gangers, die daar door ISIS-strijders worden opgewacht om vervolgens illegaal de Turks-Syrische grens over te gaan.

BRON: Dagblad De Limburger en Limburgs DagbladOver de auteur

Victoria Farkas

126 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Ontvoerd naar Syrië

 

Gerelateerd

Over

Natasza Tardio

Natasza Tardio

Natasza Tardio debuteerde in 2012 als Young Adult schrijver met de jeugdthriller...

Gesponsorde boeken