Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Ook Awater Poëzieprijs voor Ilja Leonard Pfeijffer

Het is een goede week voor Ilja Leonard Pfeijffer. Kreeg hij een paar dagen geleden al de VSB Poëzieprijs in handen gedrukt, nu staat hem ook nog de Awater Poëzieprijs te wachten voor zijn bundel Idyllen.

Normaal gesproken zou aankomende editie van het poëzietijdschrift Awater de naam onthullen van de laureaat. En die zou vandaag op de mat vallen. Maar De Arbeiderspers, uitgeverij van Ilja Leonard Pfeijffer, maakte vanmorgen al in een advertentie op de voorpagina van de Volkskrant wereldkundig dat haar dichter in de prijzen was gevallen. 

De Awater Poëzieprijs is ingesteld door het door Gerrit Komrij als eerste Dichter des Vaderlands opgerichte poëzietijdschrift Awater. Doel van de prijs is de Nederlandse poëzie te stimuleren en de aandacht te vestigen op een dichtbundel van uitzonderlijke kwaliteit. Een keur aan 'beroepslezers' (poëziecritici, -wetenschappers en -bloemlezers) wordt gevraagd een top 3 in te leveren van dichtbundels uit het afgelopen jaar. Aan de hand daarvan krijgen de bundels punten toegekend en wordt de winnende bundel bepaald. De auteur daarvan ontvangt een bedrag van 500 euro.

Op 3 februari, tijdens de slotacte van de Turing Gedichtenwedstrijd in de Stadsschouwburg van Amsterdam, wordt de Awater Poëzieprijs 2015 aan Pfeijffer uitgereikt.

Pfeijffer (48) won woensdag de VSB Poëzieprijs voor Idyllen, die hem eerder ook al de Jan Campert-prijs opleverde. De dichter, schrijver en classicus kreeg toen het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen een cheque ter waarde van 25.000 euro en een glaskunstwerk van kunstenares Maria Roosen overhandigd. Over de auteur

Hebban Crew

2128 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ook Awater Poëzieprijs voor Ilja Leonard Pfeijffer

 

Gerelateerd

Over

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Gesponsorde boeken