Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'De gelijktijdigheid der dingen' van Frouke Arns

door Hebban Crew 24 reacties
Van 27 juni tot en met 1 juli wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist staat van de Hebban Debuutprijs 2022, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de vijftien boeken die de longlist haalden. Vandaag onthuld: 'De gelijktijdigheid der dingen' van Frouke Arns.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, sponsor Looplabb en Hebban Teamleden kiest het beste debuut uit de shortlist. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022

De gelijktijdigheid der dingen

Frouke Arns

Op een barre winternacht steekt de jonge Syrische vluchteling Nizar per fiets de grens over tussen Rusland en Noorwegen. Uitgeput en beroofd van geld en documenten belandt hij in de zorgzame handen van een oude Duitse vrouw, Helena, die als Heimatsvertriebene een teruggetrokken leven leidt aan de rafelrand van Europa. Door de komst van Nizar breekt Helena’s eigen verdrongen levensgeschiedenis stukje bij beetje open en moet zij de keuzes die ze in haar leven maakte onder ogen zien.

Ook genomineerdOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'De gelijktijdigheid der dingen' van Frouke Arns

 

Gerelateerd

Over

Frouke Arns

Frouke Arns

Frouke Arns is tekstschrijver, literair vertaler en dichter. Haar gedichten werd...