Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Het leven noemen' van Aisha Dutrieux

door Hebban Crew 39 reacties
Van 27 juni tot en met 1 juli wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist staat van de Hebban Debuutprijs 2022, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de vijftien boeken die de longlist haalden. Vandaag onthuld: 'Het leven noemen' van Aisha Dutrieux.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, sponsor Looplabb en Hebban Teamleden kiest het beste debuut uit de shortlist. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022

Het leven noemen

Aisha Dutrieux

Het leven noemen is het verhaal van een moeder en dochter, Mira en Vera, die op elkaar zijn aangewezen. Mira lijdt aan het münchhausen-by-proxysyndroom – met behulp van medicijnen maakt zij Vera opzettelijk ziek om aandacht te krijgen. Wanneer artsen argwaan krijgen, verhuizen ze. Telkens opnieuw.

Vera, inmiddels volwassen, lijdt aan een burn-out. In gesprekken met een therapeut probeert ze de puzzel van haar verleden te leggen – een verleden dat haar moeder glashard ontkent. Durft ze te vertrouwen op haar geheugen? Zal ze kunnen ontsnappen aan haar jeugd? En kan ze eindelijk gaan beginnen met léven?

Ook genomineerdOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Het leven noemen' van Aisha Dutrieux

 

Gerelateerd

Over

Aisha Dutrieux

Aisha Dutrieux

Het leven noemen, de debuutroman van Aisha Dutrieux, is een beklemmende roman ov...