Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma

door Hebban Crew 30 reacties
Van 27 juni tot en met 1 juli wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist staat van de Hebban Debuutprijs 2022, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de vijftien boeken die de longlist haalden. Vandaag onthuld: 'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, sponsor Looplabb en Hebban Teamleden kiest het beste debuut uit de shortlist. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022

Niets ontgaat ons

Janke Reitsma

Koen leidt samen met zijn ouders een geïsoleerd bestaan. Als zijn moeder zwanger raakt en met haar medicijnen stopt, keren haar psychische klachten terug. Aukje wordt geboren met een ernstige chromosoomafwijking, waardoor ze niet lang te leven heeft. Terwijl zijn vader op de achtergrond raakt, besluit Koen de zorg voor zijn zusje op zich te nemen. Een verantwoordelijkheid die zo ver voert dat hij besluit Aukje naar het wad te brengen, de plek die hij als het paradijs op aarde beschouwt en waarvan hij vindt dat ze die één keer moet zien.

Ook genomineerdOver de auteur

Hebban Crew

2483 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Niets ontgaat ons' van Janke Reitsma

 

Gerelateerd

Over

Janke Reitsma

Janke Reitsma

Janke Reitsma (1988) is gedragswetenschapper. Ze studeerde literaire fictie aan ...