Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Zachtop lachen' van Malou Holshuijsen

door Hebban Crew 67 reacties
Van 27 juni tot en met 1 juli wordt elke dag een genomineerd boek bekendgemaakt dat op de shortlist staat van de Hebban Debuutprijs 2022, vijf stuks in totaal. Een honderdkoppige lezersjury stelde de genomineerden samen uit de vijftien boeken die de longlist haalden. Vandaag onthuld: 'Zachtop lachen' van Malou Holshuijsen.

De Hebban Debuutprijs is een aanmoedigingsprijs voor debutanten georganiseerd door lezerscommunity Hebban. De prijs richt zich op Nederlandstalige literaire fictie en is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. Een lezersjury bestaande uit meer dan 100 lezers bepaalt de shortlist uit een longlist van 15 boeken. Een professionele eindjury bestaande uit boekverkopers, bibliotheekmedewerkers, sponsor Looplabb en Hebban Teamleden kiest het beste debuut uit de shortlist. De winnaar wordt in september bekendgemaakt.

Genomineerd voor de Hebban Debuutprijs 2022

Zachtop lachen

Malou Holshuijsen

Zachtop lachen van Malou Holshuijsen gaat over een jonge vrouw met galgenhumor, een dode Indische oma en een groot talent zich laconiek en luidkeels door het leven te bewegen. Als ze van het ene op het andere moment ’s nachts bang is om te gaan slapen en zich overdag niet meer in het verkeer durft te begeven, wordt ze geconfronteerd met de tekortkomingen van haar oh zo humoristische kijk op de werkelijkheid. Geheel onvrijwillig maakt Malou de balans op. Waar komt haar grenzeloze sarcasme nou werkelijk vandaan? En wat heeft het familiemotto, 'eten is zilver en zwijgen is goud' met dit alles te maken?

Ook genomineerdOver de auteur

Hebban Crew

2484 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de Hebban Debuutprijs 2022 shortlist: 'Zachtop lachen' van Malou Holshuijsen

 

Gerelateerd

Over

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen

Malou Holshuijsen (1987) studeerde op blauwe maandagen aan verschillende ku...