Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Dit is hoe het ging

door Hebban Crew 14 reacties
De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De longlist bestond uit 15 titels en werd beoordeeld door een grote lezersjury. Uit hun oordelen kwamen vijf titels voor de shortlist, waarvan we deze week iedere dag een genomineerde bekendmaken. De derde genomineerde is 'Dit is hoe het ging' van Astrid Boonstoppel.

'Mijn onstilbare leeshonger komt, vermoed ik, voort uit nieuwsgierigheid. Waarom doen mensen wat ze doen? Wat maakt ze boos, blij of verdrietig? Hoeveel kan een mens doorstaan?' schrijft Astrid Boonstoppel in haar column voor Hebban. De liefde voor het geschreven woord resulteerde in haar boek Dit is hoe het ging.  

Cato heeft alles: fijne ouders, lief zusje, leuk bijbaantje en vriendinnen uit het groepje populairste meisjes van de school. Maar Cato worstelt. Met zichzelf en met haar pijnlijke verleden. Als haar perfecte leven barstjes begint te vertonen, keert Cato steeds meer in zichzelf. 


De lezersjury van de Hebban Debuutprijs werd gegrepen door het heftige thema: 'In een ongelofelijk eerlijk relaas van de feiten, gezien door de ogen van en verteld in de woorden van Cato, voel je als lezer de eenzaamheid, de schaamte, de kwetsbaarheid, de hunkering naar erkenning,' aldus een van de lezers. 'Astrid Boonstoppel heeft een levendig en pakkend verhaal geschreven dat niet alleen jongeren zal aanspreken. Het zou ook veel volwassenen kunnen bekoren.'

Auteursfoto: Bianca Toeps

Lees hier de Sneak Preview

Ebook van 9,99 voor 4,99

Dit is hoe het ging is verschenen bij uitgeverij Blossom Books. Het ebook van Dit is hoe het ging is van 29 juli tot en met 4 augustus voor 4,99 euro verkrijgbaar bij Libris.

Ook genomineerd voor de Hebban Debuutprijs:


Hebban Debuutprijs 2019

De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning en feelgood verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelde de vijftien genomineerde titels en bepaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers, onder leiding van juryvoorzitter Grietje Braaksma. Voor de volledige eindjury, lees je het artikel op Hebban.

Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal

 Over de auteur

Hebban Crew

2524 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Dit is hoe het ging

 

Gerelateerd

Over

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel

Astrid Boonstoppel (1983) schrijft al verhalen zolang als zij zich kan herinnere...