Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Doet sneeuw pijn

door Hebban Crew 42 reacties
De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De longlist bestond uit 15 titels en werd beoordeeld door een grote lezersjury. Uit hun oordelen kwamen vijf titels voor de shortlist, waarvan we deze week iedere dag een genomineerde bekendmaken. De laatste genomineerde is 'Doet sneeuw pijn' van Carolien Spaans.


Ik ben niet zielig’, zegt Carolien Spaans in een interview met de Volkskrant. ‘Ik heb Lukie, ik heb een fijn huis, het gaat goed met mijn werk en ik ben er best trots op hoe ik het red in mijn eentje. Daarom heb ik interviews met de meeste vrouwenbladen afgehouden; dan wordt het zo’n kommer- en kwelverhaal en dat wil ik niet.’

Eindelijk hebben ze elkaar gevonden, Carolien en Jean Michel. Ze beginnen een leven samen, wat niet altijd even makkelijk is. Ze krijgen een prachtige zoon. Dan gaat Jean zoals elk jaar skiën met zijn vrienden en dit keer komt hij niet meer terug.


In haar boek Doet sneeuw pijn vertelt Spaans over de periode waarin ze haar man Jean Michel leerde kennen, tot het moment dat voor een ommekeer zorgde. Haar echtgenoot kwam om het leven bij een ski ongeluk, hun zoon Lucas was toen slechts zeven maanden oud. Twee jaar later volgde dit boek waarin ze openhartig verhaalt over de 'highs and lows' van het afscheid van haar partner.

'Het proces van rouw springt keihard van de pagina's af. En het is onmogelijk om te stoppen met lezen,' aldus een jurylid van de lezersjury. Vooral de openhartigheid van de auteur wordt geroemd door de lezersjury: 'Het is een heel aangrijpend verhaal. Ze geeft zich voor dit verhaal heel erg bloot en dat is heel moedig.'

Auteursfoto: Brenda van Leeuwen 

Lees hier de Sneak Preview

Ebook van 9,99 voor 4,99

Doet sneeuw pijn is verschenen bij uitgeverij Lebowski. Het ebook van Doet sneeuw pijn is van in de loop van vandaag tot 8 augustus voor 4,99 euro verkrijgbaar bij Libris.

Ook genomineerd voor de Hebban Debuutprijs:


  Hebban Debuutprijs 2019

  De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

  Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

  De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning en feelgood verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

  Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelde de vijftien genomineerde titels en bepaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers, onder leiding van juryvoorzitter Grietje Braaksma. Voor de volledige eindjury, lees je het artikel op Hebban.

  Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal  Over de auteur

  Hebban Crew

  2562 volgers
  0 boeken
  0 favorieten
  Hebban Crew


  Reacties op: Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Doet sneeuw pijn

   

  Gerelateerd

  Over

  Carolien Spaans

  Carolien Spaans

  Carolien Spaans (1978) studeerde cum laude af als communicatiewetenschapper. Daa...