Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Nieuws /

Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Lam

door Hebban Crew 23 reacties
De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. De longlist bestond uit 15 titels en werd beoordeeld door een grote lezersjury. Uit hun oordelen kwamen vijf titels voor de shortlist, waarvan we deze week iedere dag een genomineerde bekendmaken. De vierde genomineerde is 'Lam' van Hannelore Bedert.

De Vlaamse zangeres en schrijfster Hannelore Bedert veroverde met rasse schreden de harten van onze lezersjury die het boek lazen in hun voorselectie. 'Het boek bracht me meermaals in tranen door de wreedheid en onachtzaamheid van anderen. Het laat de rauwe schurende kant van het menselijk bestaan zien en hoeveel schade dat aan onze psyche kan toebrengen,' aldus een van de juryleden.

Lucia is zes wanneer haar moeder een winkel binnenstapt en niet meer naar buiten komt. Niemand weet waar ze heen is, niemand beantwoordt welke vraag dan ook. De verdwijning zorgt voor een oorverdovende stilte in huis en de afwezigheid van haar moeder trekt een donkere streep door het leven van zowel Lucia als haar vader.


Toch leek het vanzelfsprekend dat Bedert ooit een boek zou schrijven, zo verklaart ze tegenover Knack:  ‘Ik was het kind dat nog net niet in de bibliotheek sliep, de puber die zeer larmoyante poëzie schreef en de tiener die zeker was dat ze Germaans zou gaan studeren. En boeken zou schrijven. Tot iedereen me zei dat ik zo mooi kon zingen, ik kleinkunst ging studeren, en plots in de muziekwereld rolde.' Ze heeft ook vier enthousiast onthaalde muziekalbums op haar naam staan en vele optredens. Toch was het een volledig andere aanleiding waardoor Bedert een boek ging schrijven; ze kampte met een burn-out. De lezersjury van de Hebban Debuutprijs hoopt in ieder geval dat er meer uit de pen van Bedert zal komen: 'Een volgend boek van Hannelore Bedert zal ik zonder voorbehoud op mijn plankje zetten. Ze is een ontdekking!'

Auteursfoto: Selina De Maeyer

Lees hier de Sneak Preview

Ebookvoordeel van 12,99 voor 4,99

Lam in verschenen bij uitgeverij Angèle. Het ebook van Lam is van later vandaag voor 4,99 euro verkrijgbaar bij Libris.

Ook genomineerd voor de Hebban Debuutprijs


  Hebban Debuutprijs 2019

  De Hebban Debuutprijs is de enige juryprijs van Nederland en Vlaanderen met een grote invloed van lezers. 

  Met Het smelt van Lize Spit (2016), Machtsstrijd van Wouter Helders (2016), Schuim der aarde van Roxane van Iperen (2017), Dagboek uit de rivier van Frederik Baas (2017) en Mijn vader is een vliegtuig van Antoinette Beumer (2018) telt de jongste debuutprijs van Nederland en Vlaanderen al vijf laureaten.

  De Hebban Debuutprijs 2019 richt zich op Nederlandstalige literaire fictie, literaire non-fictie, spanning en feelgood verschenen tussen 1 april 2018 en 1 april 2019.

  Een lezersjury van ca. 150 lezers beoordeelde de vijftien genomineerde titels en bepaalde de shortlist van de Hebban Debuutprijs. De shortlist telt 5 boeken. De eindjury bestaat uit de Hebban Crew en een aantal boekverkopers, onder leiding van juryvoorzitter Grietje Braaksma. Voor de volledige eindjury, lees je het artikel op Hebban.

  Naar het Hebban Debuutprijs-kanaal  Over de auteur

  Hebban Crew

  2529 volgers
  0 boeken
  0 favorieten
  Hebban Crew


  Reacties op: Op de shortlist van de Hebban Debuutprijs 2019: Lam

   

  Gerelateerd

  Over

  Hannelore Bedert

  Hannelore Bedert

  Hannelore Bedert (1984) is een Vlaamse singer-songwriter met vier gelauwerde alb...