Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Op zoek naar een familiegeschiedenis

Op zoek gaan naar een familiegeschiedenis die eigenlijk niet bestaat. Het is het besluit van hoofdpersonage Kate uit 'Het boek van gevonden voorwerpen'.

De Engelse schrijfster Lucy Foley is in het dagelijks leven werkzaam als redacteur bij een uitgeverij. Haar werk inspireerde haar tot het schrijven van een eigen boek, Het boek van gevonden voorwerpen, waarin ze het verhaal van de jonge fotografe Kate beschrijft. De roman had meteen succes in haar thuisland Engeland, de Verenigde Staten en Canada, waardoor de roman ook in veertien andere talen uitgegeven zal worden. 

Over Het boek van gevonden voorwerpen:

De jonge fotografe Kate is kapot van de dood van haar moeder Jane, een weeskind dat uitgroeide tot een gevierd ballerina. Terwijl Kate rouwt wil ze niemand om zich heen hebben – behalve Evie, de adoptiemoeder van Jane, die altijd als een oma voor Kate is geweest. Als Evie onthult dat ze meer van Janes afkomst weet dan ze ooit heeft willen toegeven, besluit Kate op zoek te gaan naar een familiegeschiedenis die ze voorgoed verloren had ­gewaand. Ze stuit op een tragisch liefdesverhaal van twee mensen die door omstandigheden van elkaar werden gescheiden – en die in tijden van oorlog, politiek tumult en armoede altijd van elkaar bleven houden.

Preview:

"Ze hangt nu in de National Portrait Gallery. Haar glimlach is door de jaren heen niet vervaagd en haar haar valt nog steeds net boven haar kaak, zo glanzend als de vacht van een kat. Ze zit wat ongemakkelijk: de pose van een moment voor de eeuwigheid bewaard. Haar ogen zijn iets dichtgeknepen en worden door haar hand beschermd tegen een niet-zichtbare zon.

Wie is ze? De tekening zelf bevat geen aanwijzing, evenmin als het kleine rechthoekje tekst ernaast. Een vriendin van de kunstenaar, 1929, pen en inkt.

Vriendin is een lastig woord, het kan van alles verhullen. Wat betekende ze werkelijk voor de jongeman die er op een middag voor ging zitten om haar te schetsen, met de spullen voor hun picknick naast hen?"

Benieuwd geworden naar Het boek van gevonden voorwerpenLees hier een voorpublicatie.Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Op zoek naar een familiegeschiedenis

 

Gerelateerd

Over

Lucy Foley

Lucy Foley

Lucy Foley (1986) woont in Londen en was voor ze fulltime auteur werd redacteur ...

Gesponsorde boeken