Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Hebban vandaag

Advertorial /

Op zoek naar geluk in deze nieuwe serie: lees mee met ‘Het dorpje Happiness’

door Hebban Crew 1 reactie
'Het dorpje Happiness' is het eerste deel in een feelgood-tweeluik over de vriendinnen Willow en Ruby. Dit boek vertelt het verhaal van Willow, die toe is aan een nieuwe start en verhuist naar een dorpje aan de Engelse kust. Op Hebban lees je alvast een fragment van het boek en kun je je inschrijven voor de leesclub die we met het boek organiseren.

De Engelse Holly Martin schrijft al acht jaar en heeft in die tijd meer dan twintig boeken gepubliceerd, in het genre feelgood (zowel series als standalones), maar ook een Young Adult-fantasyserie. Verreweg de meeste van haar boeken vallen onder dat eerste genre. Zoals ze het zelf omschrijft:

‘I write sweet, funny, gorgeously romantic stories with a little bit of heat.’

Veel van Martins boeken spelen zich af in kleine dorpjes aan de kust of knusse huisjes op een eiland. De schrijfster laat zich hierin inspireren door haar eigen leven, ze woont namelijk zelf in een kleine witte cottage met uitzicht op de zee. Ze heeft veel verschillende banen gehad, waaronder het geven van geschiedenis-workshops (verkleed als Viking of Egyptische hogepriesteres). Tijdens die baan reisde ze veel en had ze de tijd om haar verhalen uit te denken. Inmiddels doet ze wat ze het allerleukst vindt: fulltime schrijven.

Het dorpje Happiness

Willow, de hoofdpersoon in Het dorpje Happiness van Holly Martin, heeft behoefte aan een nieuwe start. Haar relatie is net voorbij en iedereen in het dorpje waar ze woont, heeft er een mening over. Als Willow een advertentie ziet om een jaar lang gratis in het dorpje Happiness te wonen, lijkt het een droom. Ze pakt haar koffers en vertrekt. De droom blijkt te mooi om waar te zijn: het dorpje is lang niet zo lieflijk als op de foto’s en de meeste pittoreske pandjes bevinden zich in erbarmelijke staat. Maar Willow geeft niet zomaar op en gelukkig staat ze er niet alleen voor.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar de belevenissen van Willow in het dorpje Happiness, dat naar het Nederlands werd vertaald door Patricia Pos? Dit boek is een aanrader voor lezers van Nicola May, Jill Mansell en Jenny Colgan. In het fragment vind je de eerste twee hoofdstukken waarin je alvast kennismaakt met de hoofdpersoon. Wil je meer lezen? Dan kun je je inschrijven voor de leesclub die we met het boek organiseren.

Lees de eerste 2 hoofdstukken

Het geschenk van Happiness

Deel 2 verschijnt in november 2020

Tijdens de feestdagen gaat Ruby op visite bij haar vriendin Willow in het dorpje Happiness. Kerst is altijd de favoriete tijd van het jaar, dus als Ruby de kans krijgt om daar een winkeltje te runnen dat het hele jaar kerstspullen verkoopt, hoeft ze niet lang na te denken. Ze valt al snel voor Happiness en de inwoners, en ze wordt niet alleen verliefd op het dorpje...

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!
Ben je geïnteresseerd in dit boek? Schrijf je dan snel in voor de Hebban Leesclub. We delen 15 exemplaren uit aan gemotiveerde lezers voor een groepsbespreking van dit boek op Hebban.

Een Hebban Leesclub - hoe werkt dat precies? Bezoek het Hebban Leesclub-kanaal Schrijf je in voor de LeesclubnieuwsbriefOver de auteur

Hebban Crew

2386 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Op zoek naar geluk in deze nieuwe serie: lees mee met ‘Het dorpje Happiness’

 

Gerelateerd

Over

Holly Martin

Holly Martin

Holly Martin studeerde media aan de universiteit en werkte daarna bij een bank, ...

Hebban Spots

Het dorpje Happiness

17 volgers

Welkom bij de leesclub rond 'Het dorpje Happiness' van Holly Martin (Uitgeverij Zomer & Keuning). Onze hashtag is #hebbanleesclub. Heb je een vraag over deze leesclub, mail dan naar:...