Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Originele illustratie uit 'De kleine prins' onder de hamer

door Hebban Crew 1 reactie
Een originele aquarel van De kleine prins, de held in het gelijknamige boek van Antoine de Saint-Exupéry, wordt voor de eerste keer een korte tijd tentoongesteld. Daarna wordt het werk geveild.

De illustratie toont het geliefde personage in de woestijn. Hij staat er tussen zandduinen en zijn sjaal waait in de wind.

Antoine de Saint-Exupéry schreef en illustreerde het verhaal De kleine prins in 1942. Daarin stort een piloot met zijn vliegtuig neer in de woestijn. Daar ontmoet hij een jonge buitenaardse prins, die hem van alles vertelt over het leven op zijn planeet. Het boek werd gepubliceerd in 1943. Gevechtspiloot Saint-Exupéry kwam in juli 1944 om het leven tijdens een militaire actie boven de Middellandse Zee.

De schrijver heeft het succes van De kleine prins niet meer kunnenmeemaken. Het boek met verscheidene diepzinnige en idealistische gedachten over het leven, werd vertaald in 270 talen. Er werden wereldwijd 145 miljoen exemplaren van verkocht. Het originele manuscript en de sketches werden verworven door de Pierpont Morgan bibliotheek in New York. De vrouw van Saint-Exupéry, Consuelo, verhuisde naar Frankrijk en nam de aquarellen mee. 

De aquarel die afkomstig is uit de familie van Consuelo, staat op pagina 87 van het boekje. Het werk wordt tentoongesteld bij het veilinghuis Artcurial in New York van 3 tot 9 mei. Op 31 mei komt het onder de hamer in Parijs. Geschat wordt dat de aquarel vijftig- tot zestigduizend euro zal opbrengen. 

(Bron: The Guardian, illustratie: Artcurial)Over de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Originele illustratie uit 'De kleine prins' onder de hamer

 

Gerelateerd

Over

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry

Antoine de Saint-Exupéry was een Franse beroepspiloot en schrijver. Hij w...

Gesponsorde boeken