Hebban vandaag

Nieuws /

Ouariachi, Van Straten en Tromp in de race voor BNG Literatuurprijs

De organisatie heeft nog niets laten weten, maar op sociale media zingen al de namen rond van de genomineerden voor de BNG Bank Literatuurprijs: Jamal Ouariachi, Henk van Straten en Elfie Tromp.

De BNG Bank Literatuurprijs is een prijs van het cultuurfonds van BNG Bank. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs jonger dan veertig, die minimaal twee literaire romans uitgegeven hebben.

De prijs ontstond tien jaar geleden onder  de naam Dif/BNG Aanmoedigingsprijs al oeuvreprijs ingesteld door bookazine Dif en Literair Agentschap Sebes & Van Gelderen. Vanaf 2006 werd de prijs voortgezet onder de huidige naam. Het prijzengeld bedraagt 15.000 euro.

Jamal Ouariachi is genomineerd voor zijn boek Een honger, waarin een studente de schrik van haar leven krijgt als haar geliefde, een ontwikkelingswerker, wordt gearresteerd voor het misbruiken van een van zijn adoptiekinderen. De schrijver op Twitter: 'De zon schijnt en ik sta met Een honger op de shortlist van de BNG Literatuurprijs. Zo, en nu weer aan het werk.'

Bidden en vallen heet het boek van Henk van Straten dat ook op de shortlist staat. In de roman is een accountmanager op een eiland voor de kust van Hongkong op zoek naar zichzelf. En in Underdog van Elfie Tromp maken broer en zus een reis vol hindernissen in de outback van Australië. 

Eerdere winnaars van de BNG-prijs zijn Esther Gerritsen, Yves Petry, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Carolina Trujillo Piriz, Gustaaf Peek, Jan van Mersbergen, Christiaan Weijts, Wytske Versteeg en Maartje WortelOver de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Ouariachi, Van Straten en Tromp in de race voor BNG Literatuurprijs

Gesponsorde boeken