Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

'Oude' Dicker voert Hebban Literatuur Top 10 aan

De Hebban Boeken Top 10 toont de titels binnen een genregroep die het meest in beweging waren in de afgelopen week. De top 10 wordt berekend op basis van het aantal pageviews, waarderingen, favorieten en boekenplank-activiteiten van de lezerscommunity. De toplijst Literatuur wordt aangevoerd door het debuut van Joël Dicker, van wie zojuist het tweede boek verscheen.

Hebban Boeken Top 10 (Literatuur)

De nummer 1 van deze week: 

De waarheid over de zaak Harry Quebert van Joël Dicker

De nu dertigjarige Zwitserse auteur Joël Dicker debuteerde in 2014 met De waarheid over de zaak Quebert. In een interview met Literatuurplein vertelt hij over de totstandkoming daarvan: ‘Toen ik aan het boek begon, had ik geen duidelijk beeld van de moordenaar. Dat kwam later pas. Ik begon aan het boek met een idee waarvan ik dacht dat het de plot zou zijn. Ik deed er tweeënhalf jaar over. Ik ontdekte dat de originele plot slechts het begin van het boek was. Ik veranderde die dus en het werd iets compleet anders. Nu had ik al honderd pagina’s geschreven en ik dacht “moet ik nu weer helemaal opnieuw beginnen?” Ja, want het was leuk!’

De waarheid over de zaak Harry Quebert werd een behoorlijke bestseller en stond 33 weken in de Bestseller 60, waarvan zelfs een week op nummer 1. Het boek werd veelal bejubeld, maar er was ook discussie over. Is het een roman of een thriller? Dicker zelf heeft daar een duidelijke mening over, zo vertelde hij in een interview in NRC

Voor mij is het geen detective, hoor. Ik snap dat je het zo noemt en ik schaam me er ook niet voor, maar ik voel me eigenlijk geen thrillerschrijver. De reden is dat je volgens mij het misdaadverhaal uit de roman zou kunnen halen zonder dat de kern ervan verandert. Het wordt minder spannend, oké. [..] Naar mijn idee is de misdaad een laag in het verhaal, niet de kern. En als je me vraagt wie mijn favoriete misdaadschrijvers zijn, sta ik met m’n mond vol tanden.

Inmiddels verscheen dus zijn tweede boek in Nederlandse vertaling: Het boek van de Baltimores, door Hebban beoordeeld met 3 sterren.  

Zie de volledige boeken top 10 voor literatuur

 

Alle Hebban Boeken Top Tienen van deze week

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1056 volgers
472 boeken
24 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: 'Oude' Dicker voert Hebban Literatuur Top 10 aan

 

Gerelateerd

Over

Joël Dicker

Joël Dicker

Joël Dicker (1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde rechten aan de...

Gesponsorde boeken