Hebban vandaag

Advertorial /

'Overleven na de Holocaust' vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Gruener

Ruth Gruener werd geboren in het Polen van de jaren 30. Ze was pas vijf jaar oud toen Duitsland Polen binnenviel. Zij en haar ouders overleefden de oorlog, maar worstelden met de nasleep hiervan. ‘Overleven na de Holocaust’ vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth. Op Hebban lees je een sneak preview en maak je kans op een van de vijf exemplaren van het boek.

Ruth Gruener en haar ouders overleefden de Holocaust door onder te duiken bij niet-Joodse gezinnen. Na de oorlog verhuisden ze naar de Verenigde Staten voor een nieuwe start. Ze waren blij om weer vrij te zijn, maar hadden ook een trauma te verwerken. Overleven na de Holocaust (vertaald door Carla Hazewindus) vertelt het ingrijpende verhaal van tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

Overleven na de Holocaust

Ruth Gruener is pas vijf jaar oud als Duitsland Polen binnenvalt. Als Joods gezin zijn zij en haar ouders constant in gevaar en ze moeten dan ook jarenlang onderduiken. Ruth en haar ouders weten de oorlog te overleven en zijn dolgelukkig om weer vrij te zijn, maar worstelen met het herpakken van hun levens. Nu ze in Polen niets meer te zoeken hebben, vertrekken ze naar Amerika, voor een nieuwe start. Daar blijft Ruth vechten tegen de nachtmerries en flashbacks van haar leven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Overleven na de Holocaust is niet alleen het aangrijpende verhaal van een Joods meisje in de Tweede Wereldoorlog, maar laat ook zien met wat voor moeilijkheden iemand te maken krijgt in de lange nasleep van een groot trauma. Ruth Gruener is de vrouw van Jack Gruener, de hoofdpersoon uit het boek De jongen die tien concentratiekampen overleefde.

Leesfragment

Ben je benieuwd naar het verhaal van Ruth? Overleven na de Holocaust is een aangrijpend boek over overleven, zowel tijdens als na de oorlog. Geschikt voor jongeren vanaf 10-12 jaar, maar ook voor iedereen die ouder is en geïnteresseerd is in het onderwerp. In dit fragment lees je alvast de eerste twee hoofdstukken.

Lees de eerste hoofdstukken

De jongen die tien concentratiekampen overleefde

In de Verenigde Staten trouwde Ruth met Jack Gruener, ook een Holocaust-overlevende. Hij is de hoofdpersoon uit het boek De jongen die tien concentratiekampen overleefde, geschreven door Alan Gratz en ook bij uitgeverij Kluitman verschenen. Gratz schreef een voorwoord voor het boek van Ruth. In een interview met Hebban vertelde hij:

'Voordat ik schreef over oorlog, terrorisme en vluchtelingen schreef ik sportboeken, moordmysterieën en fantasy – die allemaal gepubliceerd werden en aardig succesvol waren. Toen maakte ik kennis met Jack Gruener en zijn ongelofelijke verhaal. Jack werd geboren in Polen, en was tien jaar oud toen de nazi's zijn land binnenvielen in 1939. Hij overleefde de getto in Krakau, en vervolgens tien verschillende concentratiekampen. Met Jacks toestemming en hulp schreef ik zijn verhaal neer in De jongen die tien concentratiekampen overleefde.'

Winnen

Ben je na het lezen van de sneak preview benieuwd geworden naar het verhaal van Ruth Gruener? Hebban mag 5 exemplaren van Overleven na de Holocaust weggeven. Ga naar de winactie om te zien hoe je mee kunt doen.

Naar de winactieOver de auteur

Hebban Crew

2178 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: 'Overleven na de Holocaust' vertelt het waargebeurde verhaal van Ruth Gruener

 

Gerelateerd

Over

Ruth Gruener

Ruth Gruener

Ruth Gruener werd geboren als Aurelia Gamser in het Polen van de jaren 30. Ruth ...


Gesponsorde boeken