Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

Binge-reading | Thrillerseries om deze zomer te verslinden

door Soraya Vink (crew) 55 reacties
De zomer is de perfecte periode om tijdens een vakantie flink wat leeskilometers te maken. En omdat het veel te mooi weer is om een nieuwe Netflix serie te binge-watchen terwijl je op de bank hangt, is er een nieuw fenomeen aan het ontstaan: binge-reading! Hebban geeft je spannende leestips zodat jij een bloedstollende zomer tegemoet gaat.

Met een maatschappij die steeds sneller lijkt te bewegen, is er bij lezers vaak de behoefte om snel een volgend deel van een boekenreeks te bemachtigen. Waar we in het verleden minstens een jaar moesten wachten tot we eindelijk wisten hoe het verder zou gaan met ons favoriete seriepersonage, wordt een trilogie nu soms binnen een tijdsbestek van een jaar gepubliceerd. Met de mogelijkheden van ebooks en luisterboeken heb je de verhalen altijd bij je.

Een kleine waarschuwing vooraf; afkickverschijnselen kunnen zichtbaar worden als je zo'n reeks binnen een tijdsbestek van een vakantie tot je hebt genomen...Veelbelovende start

Een voorbeeld van een reeks boeken die binnen korte tijd op de markt kwam, is de Rebound-trilogie van Willem Asman. Voor het eerste deel van deze trilogie, Enter, won Asman recent de Bookspot Gouden Strop.
Het Rebound-imperium is een raadselachtig getuigenbeschermingsprogramma, waar hoofdpersoon Tyler op een schokkende manier kennis mee maakt. Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. 

Verder lezen? De overige delen Error en Exit zijn ook verkrijgbaar.

Een trilogie die ook een veelbelovende start kende was afkomstig uit de pennen van auteursduo Escober, bestaande uit bestsellerauteur Esther Verhoef en haar man Berry. Onrust, het eerst deel, werd genomineerd voor de Gouden Strop in 2004. In deze actiethrillers met psychologische diepgang maakt de lezer kennis met Sil Maier. Een succesvol zakenman die ogenschijnlijk alles heeft, maar niets meer voelt. Susan Staal is fotografe die een heftige verhouding met een getrouwde man aangaat. Een arts die voor het moeilijkste dilemma in zijn carrière wordt gesteld. Een eenzame overvaller die puur voor de kick leden van een criminele organisatie afslacht. Hun levens en belangen komen met elkaar in botsing.

Verder lezen? De overige delen Onder druk en Ongenade zijn ook verkrijgbaar.Scandinavische spanning

Ex-spion Ludwig Licht heeft een schimmig verleden waar hij liever niet over praat. Tegenwoordig is hij eigenaar van een restaurant annex bar in een voorwijk van Berlijn, waar hij zelf ook graag een de toog hangt. Tot zijn oude werkgever hem weer om hulp vraagt. Het geld kan Licht toch wel goed gebruiken. De Zweedse schrijver Thomas Engström bedacht een vierluik rond seriepersonage Ludwig Licht die de hele wereld overreist om het onrecht een halt toe te roepen, ook als dat betekent dat hij de zaken in zijn richting moet buigen. In het eerste deel Ten westen van de vrijheid doorkruist de lezer Marokko, Duitsland en Amerika.

Verder lezen? De overige delen Ten zuiden van de hel, Ten noorden van het paradijs en Ten oosten van de afgrond zijn ook verkrijgbaar.

Auteursduo Grebe & Leander, bestaande uit thrillerschrijfster Camilla Grebe en de Zweedse expat Paul Leander-Engström, combineerden hun kennis en schreven de Moskou Noir-trilogie. In De poppenspeler heeft De Zweedse zakenman Tom Blixen Zweden verruild voor Moskou, waar hij een baan krijgt bij een invloedrijke bank. Terwijl Tom kennismaakt met de jetset van Moskou, gebeurt er een vreselijk voorval waarbij zijn beste vriend om het leven komt. Tom voelt zich verantwoordelijk en zorgt voor de vrouw en dochter van zijn vriend. Als er iets moois opbloeit tussen Tom en Olga, volgt er een destastreus ongeluk.

Verder lezen? De overige delen De handelaar en De meesterspion zijn ook verkrijgbaar.Klassieker

De televisieserie was in de Verenigde Staten weer een enorme hit, maar aangezien Stephen King weer een aantal boeken verder is qua publicaties zouden we bijna deze 'binge-read'-trilogie vergeten. King sloeg het thrillerpad in met zijn boeken over Mr. Mercedes, een bloeddorstige moordenaar die een bijzonder gruwelijke moordmethode heeft. In het gelijknamige eerste deel wordt politieagent Bill Hodges achtervolgd door een cold case die niet op te lossen lijkt. Als Hodges een brief ontvangt, ontwaakt hij uit zijn depressie en doet hij er alles aan om een volgend slachtoffer te voorkomen.

Verder lezen? De overige delen De eerlijke vinder en Wisseling van de wacht zijn ook verkrijgbaar. 

Welke reeks thrillers is volgens jou 'binge-read'-waardig? Laat het weten door een reactie achter te laten onder dit artikel!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

4 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Binge-reading | Thrillerseries om deze zomer te verslinden

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken