Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Paul Harland Prijs 2014 3e plaatswinnaar Marco Knauff

Tijdens het Gala van het Fantastische Boek werd de uitslag van de Paul Harland Prijs 2014 bekend gemaakt. Deze week publiceren we de top 3. Marco Knauff werd derde dit jaar met zijn verhaal 'Overal schaduwen, overal sterren' en hij pakte daarmee ook de NCSF premie voor het beste sciencefictionverhaal. Lees het verhaal nu op Hebban Fantasy.

Eerder interviewde de organisatie van de Paul Harland Prijs Marco Knauff al over zijn verhaal, zijn plannen en zijn ambities. Het interview staat op de PHP website.

Lees hier exclusief het verhaal 'Overal schaduwen, overal sterren' van Marco Knauff.

Marco Knauff debuteerde in 1985 in een lokale verhalenbundel. Daarna publiceerde hij tientallen verhalen in Ator Mondis, Holland SF, Rakis, De Tijdlijn, Fantastische vertellingen, Atmosfeer en SF Terra. Hoewel vooral actief in het fantastische genre schreef hij ook mainstreamverhalen en werk dat de grenzen verkent tussen diverse genres. Er verschenen van zijn hand twee non-fictieboeken. Hij haalde diverse hoge noteringen bij de Paul Harland Prijs, waaronder de derde plaats voor 'Overal schaduwen, overal sterren' dat eveneens de NCSF-premie won.

De verfilming van zijn verhaal 'Gisteren, vandaag en morgen' won de eerste prijs op een filmfestival. Na Sluiproute, een misdaadverhaal, kwam vorig jaar Zwijgplicht uit, het eerste deel van een politieserie over Bureau Bermhoven. Dit jaar verschijnt deel twee van de reeks, evenals een verhalenbundel.Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Paul Harland Prijs 2014 3e plaatswinnaar Marco Knauff