Hebban vandaag

Listmania /

Perfecte match of fatale date?

door Soraya Vink (crew) 4 reacties
Op Valentijnsdag zijn er vaak meer dates dan andere dagen in het jaar. Een zoektocht naar nieuw geluk in de liefde of kent het een fatale afloop? Deze thrillerschrijvers weten er wel raad mee. Hebban tipt je spannende boeken als je Valentijnsdag alleen moet doorbrengen.

Een nieuw leven

‘Meteen als ik wakker word en mijn ogen open, weet ik dat er iets mis is.’


Na haar succesvolle debuutthriller Het zusje, verschijnt deze week de tweede thriller van de Britse Louise Jensen. In De Date lezen we het verhaal van een normale vrouw. Of is er meer aan de hand? Haar zaterdagavond begon normaal, toch? Nadat haar huwelijk onlangs gestrand was, hadden haar vrienden haar ervan overtuigd dat het tijd was dat ze weer eens zou gaan daten. Ze is er klaar voor, ze is zenuwachtig maar ook opgetogen. Haar nieuwe leven staat op het punt te gaan beginnen. Maar op zondagochtend is alles anders. Ze wordt wakker en weet meteen dat er iets niet klopt. Ze is thuis, ze is alleen, ze is gewond en heeft geen enkele herinnering aan de voorgaande avond en nacht. 
Dan kijkt ze in de spiegel. En de vrouw die haar aankijkt, heeft ze nog nooit eerder gezien.

De Braziliaanse thrillerschrijver Raphael Montes laat in zijn thriller Perfecte dagen zien hoe een verliefdheid uitloopt in een obsessie. Geneeskundestudent Téo leidt een teruggetrokken leven samen met zijn bedlegerige moeder. Hij voelt zich het meest op zijn gemak wanneer hij tijdens de anatomieles lijken mag ontleden. Dan ontmoet hij op een feestje Clarice, een jonge, vrije geest die ervan droomt ooit haar eigen roadmovie te kunnen maken. Téo raakt geobsedeerd door Clarice. Maar als zij hem negeert, komt hij uit liefde voor haar tot een extreme daad. 

Momenteen een hitserie op streamingsdienst Netflix maar eerder al uitgegeven in boekvorm is You (ook verschenen als Jij) van Caroline KepnesAls de mooie jonge Guinevere Beck de boekhandel inloopt waar Joe Goldberg werkt, is zijn eerste gedachte: deze vrouw wordt van mij. Wat volgt is een kat en muis spel waar slechts Joe weet van heeft, waarin hij de lezer deelt. Op de sociale media van Caroline vindt Joe alles wat hij moet weten: ze wil schrijver worden, haar vrienden noemen haar Beck, hij weet waar ze woont en vanavond zal ze in een bar in Brooklyn zijn – de perfecte plek voor een ‘toevallige’ ontmoeting. Guinevere denkt dat ze eindelijk de man van haar dromen heeft gevonden. Hij lijkt perfect; zijn smaak, zijn persoonlijkheid en de manier waarop hij haar behandelt. Wat zij niet weet, is wie Joe in werkelijkheid is en wat hij doet om zijn prooi te beschermen...

De duistere kant van (online) dating

Jodie Bentley had als kind twee grote wensen: mooi zijn en rijk worden. Het eerste heeft ze bereikt met behulp van plastische chirurgie en nu werkt ze hard aan het tweede doel. Haar idee daarover is simpel: je kunt het zelf verdienen of je kunt een rijke man zoeken. Zo’n man trouwen is makkelijk, van hem af komen is lastiger, daarvoor zijn bepaalde vaardigheden vereist, maar oefening baart kunst…


In Dodelijke affaire van Peter James wordt seriepersonage Roy Grace met de zaak belast van deze 'black widow'. Meer en meer dringt het tot hem door dat deze moordenaar een zeer gevaarlijke, doortrapte vrouw moet zijn. Hij mag haar niet onderschatten, voordat ze meer slachtoffers weet te maken.

Isa, vierendertig jaar, heeft alles wat ze wil. Een fijn appartementje midden in de Jordaan, haar eigen yogaschool en geen tekort aan mannelijke aandacht. Alleen stiekem zou ze het we leuk vinden als ze eens een man tegen zou komen die écht de moeite waard is. En heel misschien ooit… een kindje? Haar vriendin Lotte raadt haar Perfect Match aan, volgens haar tien keer beter dan Tinder: alleen maar hoogopgeleide vrijgezelle mannen die serieus op zoek zijn naar een partner. Isa laat zich overhalen en na een iets te voortvarende Italiaan, stuit ze op de charmante Zweed Nils. In haar nieuwe thriller Perfect Match beschrijft Patricia Snel welke gevaren op de loer liggen voor vrouwen die online op zoek gaan naar een nieuwe liefde.

Harlan Coben laat in zijn boek Ik mis je een politievrouw de gevaren van online dating ervaren. Kat Mahon werkt bij de NYPD. Net als haar opa, die zelfmoord pleegde met zijn dienstwapen. En net als haar vader die in dienst werd gedood. Dat heeft haar getekend; ze heeft alleen een relatie met haar werk. En daarom probeert ze online dating. Op match.com klikt ze in hoog tempo foto's aan. Tot ze een bekend gezicht ziet, haar grote liefde Jeff Price. Ze weet het zeker. Hun breuk destijds was haar schuld, maar het spijt haar nog steeds. Ze stuurt een kort berichtje, maar zijn antwoord is niet wat ze verwachtte. Speelt hij een spel?
Wat is jouw favoriete thriller voor Valentijnsdag? Laat het weten in een reactie onder dit artikel!Over de auteur

Soraya Vink (crew)

6 volgers
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Perfecte match of fatale date?

 

Gerelateerd


Gesponsorde boeken