Hebban vandaag

Nieuws /

Persbericht: Jonge thrillerklassieker is mooiste boek volgens Hebbanlezers

door Sander (Hebban Crew) 55 reacties
De volledige Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden, wordt zondag 1 september om 10:00 uur onthuld. Vandaag werd de nieuwe nummer 1 al bekendgemaakt in een bericht van het ANP.

Nieuwe nummer 1 voor de Hebban 1000

De tweede editie van de Hebban 1000 heeft een nieuwe nummer 1. Lord of the Rings-auteur J.R.R. Tolkien heeft zijn toppositie in de lijst van duizend mooiste boeken aller tijden verloren aan Hebban publiekslieveling Ik ben Pelgrim van Terry Hayes. De debuutthriller van de Britse scenarioschrijver werd in 2014 al verkozen tot beste thriller van het jaar. Zondag a.s. wordt de volledige lijst bekendgemaakt, die werd samengesteld op basis van de persoonlijke top 25 van duizenden leden van de grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

J.K. Rowling prolongeert haar tweede plek in de Hebban 1000 met Harry Potter en de Steen der Wijzen. De schrijfster staat met elf boeken in de lijst, inclusief drie thrillers die ze schreef onder het pseudoniem Robert Galbraith. Net als vorig jaar is de hoogste Nederlandse vermelding voor De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch. Hij steeg een plek, van vier naar drie. De opvallendste nieuwe binnenkomer in de top 10 is De zeven zussen van Lucinda Riley. Zij steeg maar liefst vierentwintig plaatsen naar plek 7. De Britse succesauteur van dit moment staat met 9 boeken in de lijst. 

De top 1000 bevat 233 nieuwe titels. 70% van de Hebban 1000 bestaat uit boeken die na 2000 zijn verschenen. Romans en thrillers zijn het best vertegenwoordigd met respectievelijk 52 en 28 procent. Stephen King (16 boeken) en Karin Slaughter (13) hebben de meeste titels in de lijst. 

De volledige Hebban 1000 afvinklijst (voor gelezen boeken) en een infographic met de highlights is vanaf zondag 1 september rond 10.00 uur te vinden op onze site.

 

Over Hebban 

Hebban.nl werd opgericht in 2014 en groeide in korte tijd uit tot de populairste boekensite en grootste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen met inmiddels bijna 175.000 leden, 135.000+ recensies en meer dan 1,6 miljoen lezerswaarderingen. Op Hebban kunnen lezers hun gelezen boeken bijhouden, meedoen aan Reading Challenges en deelnemen aan online leesclubs. Boekverkopers, recensenten en experts geven gratis leestips op maat via de populaire Hebban Boekentipper. De site trekt maandelijks ruim een half miljoen lezers. De Hebban Boeken App (beschikbaar  voor iOS en Android) behoort tot de best beoordeelde apps in de categorie Boeken.  

Voor meer informatie, neem contact op met de redactie.

 Over de auteur

Sander (Hebban Crew)

1065 volgers
474 boeken
20 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Persbericht: Jonge thrillerklassieker is mooiste boek volgens Hebbanlezers

 

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een Britse journalist, scriptschrijver en auteur. Hij bego...