Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Peter Middendorp reist naar oorlogsgebied Emmen

door Dirk Koppes
Kruidenierszoon Peter Middendorp rekent in zijn nieuwe roman 'Vertrouwd' voordelig snoeihard af met zijn geboortedorp Emmen. Toch gaat hij zaterdagmiddag de confrontatie aan met de Emmenaren in boekhandel Plantage Vermeer. Inclusief Daniël Lohues.

Ooit waren zijn ouders trotse bezitters van warenhuis Hebo, maar toen het oranje gevaar overal in Nederland oprukte hadden ze geen keuze: filiaalhouder van Blokker worden. Zoon Peter Middendorp groeide op tussen de stellages huisgerei.

Een tijd waar hij niet bepaald met veel plezier aan terugdenkt. Vooral de koopjesjagers kon hij slecht hebben, vertelde hij in de Volkskrant: ‘Als je die twintig of vijftig Emmenaren voor de deur hebt gezien, duwend en trekkend, die kooplust in die ogen, die drift om met korting te kunnen kopen, dan weet je: dit is niets. Dit is het niets.’ Zijn afkeer van geboortedorp Emmen spat van elke pagina in Peter Middendorps nieuwe roman Vertrouwd voordelig. ‘Elk jaar trekt het talent weg, de achterblijvers worden er in het algemeen niet snuggerder op.’

Geslepen messen

Het boek ligt amper in de winkels, maar de reacties uit Emmen zijn vernietigend. De burgemeester was not amused. Kortom, de messen zijn geslepen voor de terugkomst van de verloren zoon. Middendorp presenteert zijn roman namelijk zaterdagmiddag 15.00 uur in de plaatselijke literatuurtempel: boekhandel Plantage Vermeer. Om te zorgen dat er geen slachtoffers vallen, zal zanger Daniël Lohues (een van de weinige teruggekeerde Drentse zonen) een stemmig vredeslied kwelen.  

Vermeer.plantage.nl, zaterdag 6 september 15.00 uurOver de auteur

Dirk Koppes

39 volgers
4 boeken
0 favorieten


Reacties op: Peter Middendorp reist naar oorlogsgebied Emmen

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken