Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Petrona Award voor Yrsa Sigurðardóttir

De IJslandse schrijfster Yrsa Sigurðardóttir heeft met haar thriller Brakið uit 2011 de Petrona Award voor beste Scandinavische misdaadroman gewonnen. Volgens de jury is de auteur er in geslaagd de lezer de stuipen op het lijf te jagen.

Yrsa Sigurðardóttir kreeg de trofee die bij de prijs hoort uit handen van de Zweedse schrijfster Maj Sjöwall, met wijlen Per Wahlöö bedenker van de Martin Beck-serie. De uitreiking vond afgelopen weekeinde plaats tijdens een galadiner op CrimeFest, een thrillerevenement in Bristol. De winnares ontving ook een passe-partout voor het CrimeFest van volgend Jaar.

De prijs is in het leven geroepen om het werk te eren van de Britse Maxine Clarke, een van de eerste online thrillerrecensenten en -bloggers, die in december 2012 aan de gevolgen van kanker overleed. Eerdere winnaars van de Petrona Award zijn Leif G.W. Persson en Liza Marklund.

Yrsa Sigurðardóttir heeft eens gezegd dat ze het heerlijk vindt om de lezer kippenvel te bezorgen. En daar is zij volgens de jury uitstekend in geslaagd met Brakið, dat in het Engels is verschenen als Silence of the Sea.

In het winnende boek slaat een jacht stuk op een muur in de haven van Reykjavik. Er is niemand aan boord van het schip: de IJslandse bemanning en de passagiers zijn verdwenen. Advocate Thora Gudmundsdottir wordt ingehuurd door de ouders van een van de opvarenden om de zaak te onderzoeken. Geruchten doen de ronde dat het schip was vervloekt. En wat heeft het lichaam ermee te maken dat verderop aan de kust aanspoelt?Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Petrona Award voor Yrsa Sigurðardóttir

 

Gerelateerd

Over

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurdardottir

Yrsa Sigurðardóttir (Reykjavik, 1963) is een IJslandse auteur van zowel kinde...

Gesponsorde boeken