Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Pieter Aspe verliest zijn muze

door Hebban Crew
Bernadette Vandenbroucke, de echtgenote van schrijver Pieter Aspe, is overleden. Ze leed al enkele maanden aan longkanker en verloor woensdag 31 augustus uiteindelijk de strijd. Ze werd 53 jaar.

'De voorbije twee maanden hebben Bernadette en Pierre samen keihard gevochten voor het leven, maar het was een ongelijke strijd', laat uitgever Manteau weten. 'Op woensdagavond 31 augustus is Bernadette thuis in Blankenberge, omringd door haar dierbaren, overleden.'

Schrijver Pieter Aspe noemde Bernadette eens 'het kerstgeschenk' waar hij de beste herinneringen aan heeft. 'Het is niet echt een cadeau. Het is het mooiste wat me ooit met kerst is overkomen.' De twee leerden elkaar kennen in de kerstdagen van 2002. Aspe bestempelde haar als zijn Grote Liefde, Zijn Muze. De twee waren onafscheidelijk. Geen interview waarin haar naam niet om de haverklap viel. Geen uitje waarbij ze hem niet vergezelde. 

'Dit is heel hard voor Pieter', meldt Aspes uitgeverij. 'Die twee waren - zoals iedereen weet - heel close. Zeg maar innig verstrengeld.' Donderdag nemen haar naasten afscheid van Bernadette in de Sint-Antoniuskerk van Blankenberge. De verschijning van Aspes laatste boek, die volgende maand zou plaatsvinden, wordt uitgesteld tot april 2017.

Bron: Het Laatste NieuwsOver de auteur

Hebban Crew

2124 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Pieter Aspe verliest zijn muze

 

Over

Pieter Aspe

Pieter Aspe

Pieter Aspe (1953-2021), pseudoniem van Pierre Aspeslag, was tijdens de woelige...

Gesponsorde boeken