Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Pieter Steinz gast-eindredacteur DWDD

Vanavond is Pieter Steinz gast-eindredacteur van de uitzending van De Wereld Draait Door.

Het programma zal in het teken staan van de verschijning van Steinz- Gids voor de wereldliteratuur, die deze week boek van de week is op Hebban Literatuur en Romans. Pieter Steinz bedacht de onderwerpen en de invulling van de uitzending. Onder andere de Beatles en een opera getiteld 'De Joodse Bruid', naar aanleiding van de Rijksmuseum tentoonstelling 'De Late Rembrandt', komen voorbij. Verder zal Jet Steinz, dochter van Pieter en mede-auteur van Steinz-Gids voor de wereldliteratuur, over het boek vertellen.

Aanstaande donderdag 19 februari vind de feestelijke presentatie van Steinz - Gids voor de wereldliteratuur plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam. De eerste twee exemplaren worden uitgereikt aan schrijvers Remco Campert en Maartje Wortel, die beiden zijn opgenomen in de gids.

Pieter Steinz schreef verschillende boeken, waaronder de bestseller Made in Europe, vorig jaar verschenen bij Nieuw Amsterdam. Daarnaast was Steinz directeur van het Nederlands Letterenfonds, waar hij vanwege de ziekte ALS mee moest stoppen. In NRC Handelsblad heeft de schrijver een vaste column over de boeken die hij herleest.

De Wereld Draait Door, di. 17 februari: 19.00 uur op NPO 1

Kans maken op Steinz- Gids voor de wereldliteratuur ? Doe mee met de giveaway, weergegeven in het rechterkader van dit artikel!

Foto: Bert NienhuisOver de auteur

Daphne van Rijssel (crew)

1 volger
0 boeken
0 favorieten


Reacties op: Pieter Steinz gast-eindredacteur DWDD

 

Gerelateerd

Over

Pieter Steinz

Pieter Steinz

Pieter Steinz (1963-2016) was directeur van het Nederlands Letterenfonds en werk...

Gesponsorde boeken