Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Pinokkio trekt in Sprookjesbos in

Pinokkio trekt vanaf het voorjaar 2016 officieel in in het Sprookjesbos in de Efteling. Dat maakte het pretpark vandaag bekend. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

De boekentip van vandaag is een inkoppertje, want uiteraard tipt Hebban Vandaag Pinokkio, het boek van de Italiaan Carlo Collodi. In opdracht van de uitgever van een kinderblad startte Carlo Lorenzini in 1880, 54 jaar oud, onder het pseudoniem Carlo Collodi met Pinokkio. Het verhaal liep van juli 1881 tot januari 1883, en maakte, nadat het in boekvorm was verschenen, een ware zegetocht over de hele wereld. Het sprookje Pinokkio gaat over een ondeugende houten pop die graag een echte jongen wil worden. Pinokkio wordt daarmee het 29e sprookje in het Sprookjesbos en kun je gaan vinden tussen De Rode Schoentjes en Roodkapje. De Efteling trekt 2 miljoen euro uit voor de uitbeelding van het verhaal over de jongen wiens neus groeit als hij liegt. 

Pinokkio - Carlo Collodi

De geschiedenis van de luie, goedgelovige, wispelturige, onbetrouwbare, houten pop die een fatsoenlijke, oppassende jongen van vlees en bloed wordt, houdt het unieke midden tussen sprookje en werkelijkheid, tussen fabel en satire, en spreekt daarom zowel kinderen als volwassenen aan.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.Over de auteur

Victoria Farkas

125 volgers
8 boeken
3 favoriet
Auteur


Reacties op: Pinokkio trekt in Sprookjesbos in

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken