Advertentie

Hebban vandaag

Boek van de week /

Pleidooi voor herdruk

door Debbie (Hebban Crew) 1 reactie
In 2013 overdonderde Neil Gaiman ons met 'De oceaan aan het einde van het pad', maar dat deed hij jaren eerder natuurlijk al met 'Amerikaanse goden'. Dit goddelijke avontuur moet je beslist lezen.

In de planning van uitgeverij Boekerij staat een herdruk van Amerikaanse goden, het doorbraakboek van Neil Gaiman. Het boek staat gepland voor oktober 2015, maar is de komende maanden vast nog wel ergens tweedehands te vinden of bij de bibliotheek te halen. De nieuwe uitgave heeft een meer dan prachtige cover, die de sfeer van het boek heel goed overbrengt.

Over het boek
Na drie jaar in de gevangenis kijkt Shadow uit naar de hereniging met Laura, zijn grote liefde. Maar vlak voor hun weerzien komt Laura om bij een auto-ongeluk. Shadow heeft nu niets meer om voor te leven en op goed geluk accepteert hij een baan van de raadselachtige Mr. Wednesday, die meer over hem lijkt te weten dan hijzelf. Ze maken een roadtrip door Amerika, waarbij Shadow tal van excentrieke figuren ontmoet, met wie hij op mysterieuze wijze verbonden blijkt. Shadow komt erachter dat iedereen geheimen heeft, zelfs zijn Laura. Hij ontdekt ook dat de alledaagse realiteit niet de enige werkelijkheid is, of zelfs maar de belangrijkste. Er dreigt een oorlog om de ziel van Amerika, een oorlog waarin dromen, legenden en mythen een grote rol spelen. En Shadow zit ermiddenin.

Over de auteur
Neil Gaiman behoeft amper introductie. Wie kent deze man niet? Hij schreef naast de al genoemde boeken ook Coraline en werkte mee aan de Beowulf-filmversie met Ray Winstone en Angelina Jolie in de hoofdrollen. Stardust/Ster is van zijn hand, net als de geweldige Sandman-graphic novelreeks. Hij is getrouwd met Amanda Palmer, van wie we het inspirerende boek De kunst van het vragen in augustus mogen verwachten.

Lees een interview met Peter van den Hout, initiatiefnemer van een crowdfundingcampagne via Live on Demand, om Neil Gaiman naar Nederland te halen.

Deze week is Amerikaanse goden Boek van de Week, om de noodzaak voor die geplande herdruk aan te geven, zodat er niet uitgesteld en afgesteld zal worden.Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

939 volgers
408 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Pleidooi voor herdruk

 

Gerelateerd

Over

Neil Gaiman

Neil Gaiman

Neil Richard Gaiman (Portchester, 10 november 1960) is een Engelse schrijver van...

Gesponsorde boeken