Hebban vandaag

Nieuws /

Poetin kiest Russisch assortiment

door Debbie (Hebban Crew) 4 reacties
Volgens een melding van het Russisch ministerie van Wetenschap en Onderwijs, ligt er een plan voor huur- en belastingvoordeel voor boekhandels die hun assortiment door de overheid laten kiezen.

Volgens de minister zou dit de verkoop van boeken in het algemeen moeten stimuleren, maar vooral ook boeken met historische waarde. De afgelopen maanden hebben veel boekhandels hun deuren moeten sluiten door onder andere verhoogde huurprijzen. Ook wil de overheid het mogelijk maken voor een boekhandel om een café of koffieshop in hun boekhandel te plaatsen. Boekhandels zouden een culturele en educatieve functie moeten hebben en geen commerciële doelen moeten hebben, vindt het Russische Ministerie van Cultuur.

Russische boekhandelaren zijn niet blij met deze plannen en zien het als een vorm van censuur. Met de hoge kosten die boekhandelaren hebben, zullen velen zich genoodzaakt zien te kiezen voor deze 'overheidssteun'.

In Moskou, een stad met 12 miljoen inwoners, zijn nog maar 226 boekhandels te vinden. Van de 8500 boekhandels in heel Rusland midden jaren negentig zijn er nog maar 1500 over.

(Bron: Publishing Perspectives, Nu.nl en Boekblad.nl)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

941 volgers
410 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Poetin kiest Russisch assortiment

 

Gesponsorde boeken