Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Poëziewedstrijd voor jongeren: Doe Maar Dicht Maar 2015

Doe Maar Dicht Maar is een jaarlijkse poëziewedstrijd voor jongeren uit het voortgezet onderwijs. De wedstrijd wordt afgesloten met een festival waarbij de winnaars hun gedicht op het podium voordragen, naast professionele dichters en (muzikale) acts. Daarnaast komen de 100 mooiste gedichten in een jaarlijks verschijnende bundel.

De wedstrijd
Doe Maar Dicht Maar is een landelijke dichtwedstrijd voor schoolgaande jongeren tussen de 12 en 19 jaar. Alle jongeren mogen meedoen. Je hoeft dus niet een briljante schrijver te zijn of ervaring met dichten te hebben. Ook hoef je niet per se een 'klassiek' gedicht te schrijven, maar mag je bijvoorbeeld ook een rap of een songtekst maken. Kortom, wees creatief en laat jouw fantasie de vrije loop!

Wat zijn de spelregels?

 • Je bent tussen de 12 en 19 jaar en je woont in Nederland of Vlaanderen.
   
 • Je zit op het VMBO/ Havo/ VWO/ ROC/ MBO of voor België de eerste tot en met de derde graad van het secundair onderwijs.
   
 • Stuur maximaal drie gedichten in via deze link
   
 • Schrijf jouw gedichten zelf. Je mag geen bestaande gedichten overschrijven.
   
 • Schrijf jouw gedichten in het Nederlands. Als een andere taal jouw moedertaal is, mag je ook in die taal jouw gedicht schrijven. Je moet dan wel een vertaling van je gedicht meesturen.
   
 • De voorkeur gaat uit naar het online insturen van jouw gedichten. Mocht dit niet lukken dat kun je het deelnameformulier uitprinten, volledig invullen en samen met jouw gedichten opsturen naar: 

  Doe Maar Dicht Maar 
  Walstraat 34
  9711 VS Groningen


 • De gedichten moeten vóór 5 februari 2015 binnen zijn bij het Poëziepaleis.

Wat kun je winnen?
De honderd beste gedichten winnen een plek in de Doe Maar Dicht Maar dichtbundel en krijgen een exemplaar van de bundel. Daarnaast krijgen de tien beste dichters een uniek cadeau met hun gedicht erop. 

De jury
De jury bestaat uit een vakjury en een jongerenjury. De jongerenjury is samengesteld uit winnaars van eerdere edities en de vakjury bestaat uit mensen die dagelijks met poëzie werken.

Hoe doe je mee?
Heb je altijd al eens mee willen doen met jouw gedicht, rap of songtekst? Doe dan mee. De inschrijfperiode voor Doe Maar Dicht Maar 2015 staat weer open. Zorg er wel voor dat jouw uitzending op tijd binnen is, dus voor 5 februari 2015. Rond april/mei 2015 worden de honderd beste gedichten bekend gemaakt en worden de tien winnaars aangekondigd. Op de webpagina van het poëziepaleis wordt na de bekendmaking een lijst met de honderd beste gedichten gepubliceerd.

Bron: Poëziepaleis
Het Poëziepaleis is hét landelijke aanspreekpunt voor iedereen die meer wil weten over poezie voor en door kinderen en jongeren. Het Poëziepaleis organiseert onder andere de wedstrijden Kinderen en Poëzie voor basisscholen en Doe Maar Dicht Maar voor het voortgezet onderwijs, verzorgt workshops en masterclasses, produceert lesmateriaal, publiceert dichtbundels en coacht jonge dichters. Het Poëziepaleis is productiehuis, kenniscentrum, ontmoetingsplek en vraagloket.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Poëziewedstrijd voor jongeren: Doe Maar Dicht Maar 2015

 

Gerelateerd