Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Poëzieweek officieel van start

Met de traditionele Gedichtendag is vandaag de Poëzieweek van start gegaan. Onder het motto ‘Jaren die druppelend versmelten’ staat de week in het teken van herinneringen.


Op Gedichtendag worden in het gehele land activiteiten georganiseerd die in het teken staan van poëzie. Voor een overzicht van alle evenementen klik je hier.

Tot en met 3 februari krijgen poëzieliefhebbers het Poëziegeschenk cadeau bij besteding van ten minste € 12,50 aan poëzie in de deelnemende Vlaamse en Nederlandse boekhandels. Het Poëziegeschenk 2016, Neem en lees, is geschreven door de succesvolle Vlaamse auteur en dichter Stefan Hertmans. Daarin neemt hij de lezer mee langs allerlei vormen van herinnering. Hertmans schreef romans, verhalen, essays en gedichten. Zijn roman Oorlog en terpentijn uit 2013 werd bekroond met de AKO Literatuurprijs 2014, Gouden Uil Publieksprijs en De Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza. Ook werd het genomineerd voor de nominaties Libris Literatuurprijs en de Premio Strega Europea.  

Benieuwd naar het Poeziegeschenk? Hier kun je 10 gedichten beluisteren uit de bundel Neem en lees.  

Ook bibliotheken doen aankomende dagen mee: zij delen ansichtkaarten uit met daarop een inspirerend gedicht over het motto van de Poëzieweek.   

De Poëzieweek wordt op woensdag 3 februari afgesloten met de prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd. Op 26 en 27 januari werden al twee prijzen uitgereikt: de VSB Poëzieprijs 2016 ging naar Ilja Leonard Pfeijffer, de Herman de Coninckprijs is dit jaar voor Ruth Lasters. Pfeijffers bundel Idyllen leverde hem eerder al de Jan Campert-prijs op en nu nog eens 25.000 euro en een glaskunstwerk van kunstenares Maria Roosen. Lasters won een geldprijs van 6000 euro met haar bundel Lichtmeters.   

Foto Stefan Hertmans: © Marc Brester

BronOver de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
385 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Poëzieweek officieel van start

 

Gerelateerd

Over

Stefan Hertmans

Stefan Hertmans

Stefan Hertmans (1951) schrijft romans, essays en dichtbundels. Hij was redacteu...

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja Leonard Pfeijffer (1968) schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, ess...

Ruth Lasters

Ruth Lasters

Ruth Lasters (1979) schrijft poëzie, columns en romans. Haar dichtbundel Vo...

Gesponsorde boeken