Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Politiebureaus vandaag gesloten

door Natascha van der Stelt 2 reacties
Vandaag zijn in het hele land politiebureaus gesloten uit protest tegen het uitblijven van een loonsverhoging. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Vandaag zijn politiebureaus twee uur lang gesloten voor publiek. Er worden tijdens de sluiting geen aangiftes opgenomen. De veiligheid blijft gegarandeerd omdat de agenten wel beschikbaar zijn voor noodhulp. Op deze manier protesteren politieagenten omdat ze al vier jaar geen loonsverhoging hebben gehad. Daarnaast zijn er ook andere eisen, zoals een bonus vanwege de ingrijpende reorganisatie die momenteel bij de politie plaatsvindt.
Vanochtend, tussen 9.00-11.00 uur waren politiebureaus in Noord-Nederland, Oost-Nederland, Midden-Nederland, Oost-Brabant en Limburg gesloten. In Noord-Holland, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Zeeland/West Brabant zijn de politiebureaus vanmiddag tussen 13.00-15.00 uur dicht.

En mocht je nieuwsgierig zijn naar het reilen en zeilen op politiebureaus die wel geopend zijn, dan kunnen we je deze politieromans van De Waal & Baantjer en Carina van Leeuwen aanraden.

Een kuil voor een ander - De Waal & Baantjer
Het 11e deel in de serie over de Amsterdamse rechercheur Van Opperdoes en zijn collega Jacob, die bureau Raampoort als basis hebben.
Van Opperdoes en Jacob staan voor een raadsel als na de sloop van een groot gebouw in de Amsterdamse binnenstad, in de buurt van Bureau Raampoort, een lichaam wordt opgegraven.
Niet alleen rijst de vraag wie het slachtoffer is, maar ook hoe het lichaam daar terecht is gekomen. Dat het geen natuurlijke dood betreft is wel duidelijk, maar niemand lijkt een motief te hebben gehad voor moord. Dan komt er plots hulp uit onverwachte hoek...


Koud spoor - Carina van Leeuwen
De serie Unit Plaats Delict speelt zich af in Den Haag. Forensisch rechercheur Renee Spaan doet haar werk vanuit bureau Donumstraat.
In dit tweede deel wordt het land geteisterd door een hittegolf. In Den Haag worden, verspreid door de stad, vuilniszakken gevonden met afgezaagde lichaamsdelen erin. Wie het slachtoffer is, is onduidelijk. Tegelijkertijd krijgen forensisch rechercheur Renee Spaan en haar collega's te maken met de dood van de zonderling Ewoud Ravensberger. Omdat er twijfels zijn over de doodsoorzaak, wordt er sectie verricht. Het lijkt een tragische, maar verder onopvallende zaak, totdat Renee een lugubere ontdekking doet die alles volledig op zijn kop zet.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken. 

Bron: Trouw, ADOver de auteur

Natascha van der Stelt

462 volgers
839 boeken
20 favoriet
Auteur


Reacties op: Politiebureaus vandaag gesloten

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken