Hebban vandaag

Nieuws /

Popster Moby graaft zich autobio

Zou 2016 het jaar van de autobiografie worden? Niet de minste beroemdheden hebben hun memoires al aangekondigd. Zo krijgen we in ieder geval die van Johan Cruijff, Amy Schumer en John le Carré voorgeschoteld. Volgend jaar komen daar ook de herinneringen van popster Moby bij.

In juni 2016 verschijnt bij de Britse uitgever Faber & Faber de autobiografie van de Amerikaanse popmuzikant. Het boek draagt de titel Porcelain, vernoemd naar een van zijn grote hits op het album Play. 

Moby is de artiestennaam van Richard Melville Hall (New York, 1965). Zijn oudoom is Herman Melville, de schrijver van Moby Dick, wat ook Halls pseudoniem verklaarat. Moby's debuutalbum, Moby, kwam uit in 1992. Sindsdien heeft de Amerikaan ruim een dozijn platen gemaakt. Hij is ook verantwoordelijk voor remixes van artiesten als Michael Jackson, David Bowie, Prince en Metallica.

Volgens de uitgever is Porcelain 'een doordringend en tegelijkertijd teder, grappig en schrijnend' verslag van Moby's 'reis' van vervreemding en armoede in een buitenwijk naar een leven van schoonheid en onverwacht succes in de Newyorkse clubscene begin jaren negentig. 'Porcelain gaat over succes hebben, dat weer verliezen en dat zowel liefhebben als haten. Het gaat ook over de juiste mensen en de juiste plek vinden, het gevoel hebben die kwijt te raken en vanuit wanhoop een meesterwerk creëren.'

Collega-auteur Salman Rushdie heeft kennelijk al enkele passages mogen lezen, want hij is vol loftuitingen. 'Moby schrijft fantastisch. Hij heeft een droge humor, dat het boek naar een hoger plan tilt. Zijn oudoom Herman Melville zou trots op hem zijn.'

Bron: The BooksellerOver de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Popster Moby graaft zich autobio

Gesponsorde boeken