Advertentie

Hebban vandaag

Kort nieuws /

Postzegel verbergt oplossing van Agatha Christie-thriller

door Hebban Crew
Honderd jaar nadat Agatha Christie haar eerste misdaadroman publiceerde, komen de Britse posterijen met een setje postzegels, waarin oplossingen van haar mysteries zijn verstopt.

Royal Mail brengt vandaag, op de 126ste geboortedag van Agatha Christie, een serie van zes postzegels op de markt, die scènes uit haar klassiekers weergeven. Een postzegel is gewijd aan haar debuut The Mysterious Affair at Styles, die Christie een eeuw geleden op 26-jarige leeftijd schreef. Ook Murder on the Orient Express, een ander avontuur met de Belgische speurder Hercule Poirot, heeft een postzegelbehandeling ondergaan. De andere postzegels tonen scènes uit de Miss Marple-romans The Body in the Library en A Murder is Announced, de Poirot-detective The Murder of Roger Ackroyd en de thriller And Then There Were None.

Op elke postzegel staan bewerkingen met microtekst, kleurloze en van kleur veranderende inkt die nadere informatie over het bewuste mysterie bevatten. Die oplossingen kunnen worden gevonden met het gebruik van onder andere uv-licht of een vergrootglas.

'Met wereldwijd meer dan twee miljard verkochte boeken wordt Agatha Christie in verkoopaantallen overklast door Shakespeare en de Bijbel', aldus de Royal Mail. 'We vieren de honderdste 'verjaardag' van haar debuut en haar veertigste sterfdag met de uitgave van postzegels die bol staan van de intriges.'

Bron: The Guardian


Over de auteur

Hebban Crew

2127 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Postzegel verbergt oplossing van Agatha Christie-thriller

 

Gerelateerd

Over

Agatha Christie

Agatha Christie

Agatha Christie (1890-1976) leek op het eerste gezicht een afstandelijke Engels...

Gesponsorde boeken