Hebban vandaag

Nieuws /

Pottermore volledig vernieuwd

Vandaag is de volledige nieuw ontworpen website Pottermore.com online gegaan. Pottermore is de website waar fans van de Harry Potter-reeks de magische wereld geschapen door J.K. Rowling kunnen blijven volgen.

De oude website was voornamelijk gericht op jeugdige lezers. Men moest inloggen en kon spelletjes spelen en opdrachten uitvoeren. Het spelelement is in de nieuwe versie volledig verdwenen. De nieuwe site is minder specifiek gericht op kinderen en meer op de doelgroep young adult. Bovendien is de site mobielvriendelijker en is alle informatie openbaar, inloggen is niet meer nodig.

Op de site is een nieuw verhaal beschikbaar over de origine van Harry Potters familie, terugkijkend tot de 12e eeuw, en de herkomst van onder andere de onzichtbaarheidsmantel. Daarnaast is het mogelijk te zoeken op termen en namen en achtergrondverhalen te lezen over personages, plaatsen, gebeurtenissen en voorwerpen. Zo leren we bijvoorbeeld wat de zeven redenen te zijn om dol te zijn op Luna Lovegood.

Al het nieuws over de 'Wizarding World' krijgen we voorgeschoteld door de Pottermore correspondent, die ons op de hoogte zal houden van ondermeer de ontwikkelingen rondom de verfilming van Fabeldieren en waar ze te vinden.

Alhoewel de nieuwe verhalen en de volledige encyclopedische inhoud van de nieuwe Pottermore erg de moeite waard zijn, is het doodzonde dat elementen als 'je tuin ontgnomen' niet meer bestaan. Luister hieronder naar het welkomstwoord van J.K. Rowling.

(Bron: The Bookseller)Over de auteur

Debbie (Hebban Crew)

425 volgers
426 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Pottermore volledig vernieuwd

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken