Advertentie

Hebban vandaag

Giveaway /

Prachtige uitgave van Tolkiens Beowulf

door Debbie van der Zande 1 reactie
Hier bij Hebban Sciencefiction en Fantasy zijn we Tolkienfan. De beste man stierf vier jaar voordat ik geboren werd, maar met alle bedrijvigheid rondom zijn werken, is hij helemaal in het hier en nu. Hoe zou hij het zelf hebben gevonden, al die films naar aanleiding van zijn boeken?

Hoe zou Tolkien zelf de prachtige beelden en special effects hebben gevonden uit de drie Lord of the Rings-films? Wat zou hij hebben gedacht van drie urenlange films gebaseerd op zijn kinderboek De Hobbit? De auteur Tolkien vult drie volle boekenplanken hier in huis. Een Engelse editie van LOTR, een Nederlandse editie, een gebruikerseditie (om te lezen dus), een speciale editie, een extra mooie editie, een editie die ik nog niet had. Een paar HOME's (History Of Middle Earth), een Silmarillion of drie, acht Hobbits, want ja, verschillende illustratoren.

Er zijn fans die veel meer Tolkienboeken hebben dan ik en er veel meer verstand van hebben, misschien zelfs een beetje Elfs kunnen lezen en praten. Die hebben ongetwijfeld, net als ik, de Engelstalige Beowulf al, die een half jaar geleden verscheen. En die gaan vast en zeker ook de Nederlandstalige kopen, die morgen uitkomt, in een vertaling van Renée Vink.

Samen met uitgeverij Boekerij geven we een exemplaar van Beowulf weg. Zie de giveaway.Over de auteur

Debbie van der Zande

851 volgers
321 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Prachtige uitgave van Tolkiens Beowulf

 

Gerelateerd

Over

J.R.R. Tolkien

J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien werd op 3 januari 1892 in Zuid-Afrika geboren als zoon...