Hebban vandaag

Nieuws /

Premier uit 'Borgen' in verfilming 'Inferno'

Actrice Sidse Babett Knudsen, die grote indruk maakte als premier van Denemarken in de tv-serie 'Borgen', is gecast voor een rol in de verfilming van Dan Browns thriller 'Inferno'. In de film speelt zij het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO.

In de verfilming van Inferno  zal Tom Hanks opnieuw in de huid kruipen van de briljante symbolenprofessor en held tegen wil en dank Robert Langdon. De regie is ook ditmaal in handen van Ron Howard

Sidse Babett Knudsen vertolkte drie seizoenen lang met verve de rol van Birgitte Nyborg, die in de Deense serie Borgen  een greep naar de macht doet. In de loop van de reeks moet zij in haar functie van statsminister  (premier) bijna dagelijks keuzes maken tussen haar oorspronkelijke idealen en de harde politieke werkelijkheid. Dat trekt ook een zware wissel op haar persoonlijke leven.

In Inferno  krijgt Knudsen de rol van dr. Elizabeth Sinskey, het hoofd van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Zij roept de hulp in van Langdon om een wereldbedreigend virus in te dammen dat is ontwikkeld door geneticus en Dante-adept Zobrist.

De cast van Inferno bestaat uit diverse nationaliteiten. Naast de Amerikaan Hanks en de Deense Knudsen spelen ook de Fransman Omar Sy (Mood Indigo), de Indiase acteur Irrfan Khan (Life of Pi) en de Britse Felicity Jones (The Theory of Everything) mee. Eind april beginnen de opnamen van Inferno. De release van de film staat gepland op 13 oktober 2016.

(Bron: Nordic NoirOver de auteur

Hebban Crew

2165 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Premier uit 'Borgen' in verfilming 'Inferno'

 

Gerelateerd

Over

Dan Brown

Dan Brown

Dan Brown (1964) is de wereldberoemde Amerikaanse auteur van bestsellers als De...


Gesponsorde boeken