Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Prentenboek Top 10 | Aron en Aardappel

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staat de Prentenboek Top 10 centraal, tien voorleesboeken die zijn gekozen door bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Elke dag lichten we één prentenboek uit deze top 10 uit en geven we extra voorleestips. Vandaag het prentenboek 'Aron en Aardappel' van Josh Lacey.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen stimuleren we het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Er worden herinneringen voor het leven gemaakt, of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt. Creëer die voorleesmomenten in je hectische leven: samen kijken, luisteren, praten en lachen. Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek

Aron en Aardappel

Geschreven door Josh Lacey en geïllustreerd door Momoko Abe, vertaald door J.H. Gever

Aron heeft alle excuses al te vaak gehoord van zijn ouders. Op een dag krijgt hij een verrassing van papa: 'Alsjeblieft, een huisdier!' Maar het is … een aardappel. Aron gooit ’m teleurgesteld in een hoek. Maar dat aardappel-huisdier kijkt toch een beetje verdrietig. En een beetje eenzaam. Vooruit dan, Aardappel mag in de speelgoedtrein van Aron zitten en mee buitenspelen. Aron en zijn Aardappel worden onafscheidelijk! Maar als-ie beschimmeld is, gooit mama Aardappel weg. Aron is vreselijk verdrietig. Dan piept er iets groens uit de grond. Het scheutje wordt groter en groter en na een tijdje vindt Aron overal aardappels; genoeg huisdieren voor iedereen!

Over de auteurs
De Britse Josh Lacey was journalist, leraar en scenarioschrijver voor hij begon met het schrijven van kinderboeken. De Japans-Britse Momoko Abe werkt in de tv- en filmindustrie, maar illustreert daarnaast kinderboeken. Ze houdt van dynamische composities en kleurcombinaties.

Voorleestip

Kies een boek dat past bij het leven van je kind

Wat vindt je kind interessant om te lezen, of waar heeft het vragen over? Prentenboeken die aansluiten bij hun leven zorgen voor herkenning en een veilige ruimte om vragen te stellen. Misschien komt er binnenkort een broertje of zusje bij, gaan ze voor het eerst naar school of leren ze tandenpoetsen. Misschien wil je kind net als Aron wel dolgraag een huisdier. Ook wanneer je kind er moeite mee heeft de aandacht erbij te houden, kan het helpen om een boek te kiezen dat past bij hun interesses. Met het onderwerp heb je hun aandacht dan alvast gevangen!

Meer voorleestips

Meer boekentips

In Aron en Aardappel ontdekt Aron dat je ook heel veel plezier kunt hebben met een huisdier dat je eigenlijk niet had willen hebben. Nu is dat in zijn geval natuurlijk een aardappel, wat het voor kinderen grappig en toch herkenbaar maakt. Je hechten aan een plant, knuffel of ander object is hen helemaal niet vreemd. Ook het graag willen hebben van een huisdier zal kinderen bekend voorkomen. In onderstaande vier prentenboeken vind je dezelfde thema's.

(8)
Mag jij geen huisdier? Dan is een leuke kamerplant de ideale oplossing! Zeker als je een speciale plant weet te vinden.
(20)
Teckel Tom woont met zijn broertjes, zusjes en moeder in een doos. Tot hij een nieuw thuis vindt bij Saar en haar papa's.
(18)
Sjuul weet wat hij wil: een huisdier. Vandaag nog! En hij weet ook wat het moet worden. Maar hoe krijgt hij mama zo ver?
(22)
Als Josefien na een boswandeling teruggaat, loopt een tijger achter haar aan. Ze besluit hem mee naar huis te nemen.

Voorleeschallenge

Vaker voorlezen willen we allemaal. Daarom organiseert Hebban in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen de Voorleeschallenge 2024 om voorlezen nog leuker te maken. Stel jouw doel in en klik op de knop 'Start je challenge'. Maak samen een boekenlijst aan door je Wil ik lezen-plank te vullen en start met voorlezen. Wil je graag meedoen maar kun je wel wat prentenboekentips gebruiken? Vanaf 7 februari tipt Hebban je elke week een mooi voorleesboek: #woensdagvoorleesdag!

Naar de VoorleeschallengeOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prentenboek Top 10 | Aron en Aardappel

 

Gerelateerd