Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Prentenboek Top 10 | Help! Een verrassing!

door Hebban Crew 2 reacties
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staat de Prentenboek Top 10 centraal, tien voorleesboeken die zijn gekozen door bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Elke dag lichten we één prentenboek uit deze top 10 uit en geven we extra voorleestips. Vandaag het Prentenboek van het Jaar 2024, 'Help! Een verrassing!'

Tijdens De Nationale Voorleesdagen stimuleren we het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Er worden herinneringen voor het leven gemaakt, of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt. Creëer die voorleesmomenten in je hectische leven: samen kijken, luisteren, praten en lachen. Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek

Help! Een verrassing!

Geschreven en geïllustreerd door Miriam Bos

August houdt niet van verrassingen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Augusts fantasie gaat met hem op de loop. Hij bedenkt de meest verschrikkelijke situaties waarmee Suus hem zou kunnen verrassen. Maar de werkelijkheid pakt anders uit… Eén ding is duidelijk: Suus kent August beter dan hij denkt.

Over de auteur
Miriam Bos is bepaald geen nieuwkomer in de illustratiewereld. Haar artwork is veelgevraagd en verschijnt internationaal op puzzels, spellen, stoffen, aardewerk, kantoorartikelen en nog veel meer. Voor de Nederlandse markt illustreerde ze onder meer de kerstzegels van 2022. Met Help! Een verrassing! maakte ze haar veelgeprezen prentenboekendebuut.

Help! Een verrassing! is het Prentenboek van het Jaar 2024.

Voorleestip

Kies een boek dat past bij het leven van je kind

Wat vindt je kind interessant om te lezen, of waar heeft het vragen over? Prentenboeken die aansluiten bij hun leven zorgen voor herkenning en een veilige ruimte om vragen te stellen. Misschien komt er binnenkort een broertje of zusje bij, gaan ze voor het eerst naar school of leren ze tandenpoetsen. Misschien is je kind net als August huiverig voor verrassingen en kan het gekozen prentenboek laten zien dat ze ook heel leuk kunnen zijn. Ook wanneer je kind er moeite mee heeft de aandacht erbij te houden, kan het helpen om een boek te kiezen dat past bij hun interesses. Met het onderwerp heb je hun aandacht dan alvast gevangen!

Meer voorleestips

Meer boekentips

Bij Suus en August draait het om vriendschap, dat is wel duidelijk. Goede vrienden kunnen je helpen angsten te overwinnen, kennen je soms beter dan jij jezelf kent. Ook kun je heel wat leren van vrienden die anders zijn dan jij. In onderstaande vier prentenboeken vind je dezelfde thema's.

(11)
Bert weet zeker dat hij net zo goed kan fietsen als zijn beste vriend, maar Frank weet zeker dat hij het juist helemaal niet kan, dus besluit hij hem te helpen.
(15)
Eekhoorn is enthousiast over hun feest, maar Beer vindt het best spannend. Gelukkig ontdekt hij dat een feest met vrienden heel leuk kan zijn.
(95)
Moppereend is in een slechte bui en heeft helemaal nergens zin in, hoe de andere dieren haar ook proberen op te vrolijken.
(7)
Eenhoorn is stiekem heel onzeker, ook al vinden de anderen hem perfect. Wil Poezie wel vrienden zijn als Eenhoorn niet zo puikbest is?

Voorleeschallenge

Vaker voorlezen willen we allemaal. Daarom organiseert Hebban in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen de Voorleeschallenge 2024 om voorlezen nog leuker te maken. Stel jouw doel in en klik op de knop 'Start je challenge'. Maak samen een boekenlijst aan door je Wil ik lezen-plank te vullen en start met voorlezen. Wil je graag meedoen maar kun je wel wat prentenboekentips gebruiken? Vanaf 7 februari tipt Hebban je elke week een mooi voorleesboek: #woensdagvoorleesdag!

Naar de VoorleeschallengeOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prentenboek Top 10 | Help! Een verrassing!

 

Gerelateerd