Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Prentenboek Top 10 | Pit

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staat de Prentenboek Top 10 centraal, tien voorleesboeken die zijn gekozen door bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Elke dag lichten we één prentenboek uit deze top 10 uit en geven we extra voorleestips. Vandaag het prentenboek 'Pit' van Maggie Li.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen stimuleren we het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Er worden herinneringen voor het leven gemaakt, of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt. Creëer die voorleesmomenten in je hectische leven: samen kijken, luisteren, praten en lachen. Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek

Pit

Geschreven en geïllustreerd door Maggie Li, vertaald door de redactie van uitgeverij Ploegsma

Pit is een klein zaadje. In dit kartonboek ontdek je hoe hij als pitje in een appel zit en vanuit de buik van een vogel in een rivier belandt. Als een meisje Pit vervolgens aan de oever van de rivier vindt, stopt ze hem in de grond, waar hij uiteindelijk uitgroeit tot ... een appelboom vol nieuwe appels en zaadjes!

Over de auteur
Maggie Li is een freelance auteur en illustrator. Haar non-fictieboeken voor kinderen worden in meerdere talen vertaald en over de hele wereld gepubliceerd. Jonge lezers op een leuke manier kennis laten maken met de wonderen van de wetenschap is een van haar favoriete hobby's.

Voorleestip

Laat je kind vertellen

Voorlezen klinkt als eenrichtingsverkeer: jij vertelt het verhaal en je kind luistert. Maar zo is het helemaal niet. Hoe meer je kind interacteert met het verhaal, hoe beter ze het verwerken, betekenis geven en onthouden. Geef je kind dus de kans iets te zeggen terwijl je voorleest, elke opmerking over het verhaal is goed.

Neem bovendien de tijd om ze te laten vertellen, misschien heeft je kind wel iets meegemaakt dat in het verhaal ook gebeurt en kun je deze kans mooi aangrijpen om te peilen hoe je kind die situatie ervaren heeft. Was het iets grappigs of misschien toch iets dat helemaal niet leuk was? Dan kun je er meteen samen over praten.

Zorg er wel voor dat je kind niet afdwaalt: laat ze vertellen zo lang het ook echt over het boek gaat dat jullie aan het lezen zijn.

Meer voorleestips

Meer boekentips

Pit kun je al vanaf twee jaar voorlezen aan je kind, dankzij de stevige kartonnen pagina's. Non-fictie voor peuters zorgt ervoor dat ze de wereld om zich heen leren zien, herkennen en begrijpen. Een pit uit een appel wordt vanzelf weer een nieuwe appelboom, en daar helpt de hele natuur een handje aan mee. Wat een klein wondertje! In onderstaande vier prentenboeken vind je dezelfde thema's.

(6)
Mama zwemt, vangt, springt en klimt, alles om een lekker visje bij Kleine Pinguïn te krijgen. Even lijkt ze een kleine tegenslag te hebben in de vorm van een gevaarlijke zeeolifant, maar mama laat zich niet kisten.
(0)
Leer allerlei dieren benoemen in dit kartonboek met illustraties uit Samen hier. Dieren uit je eigen leefomgeving, zoals een hond en een varken, maar ook dieren die je minder snel tegen zult komen.
(0)
Elke aardappel weet waarvoor hij op aarde is, maar Krieltje wil niet in de puree. Ze rolt van de keukentafel en ontsnapt de tuin in. Daar ontmoet ze nieuwe vrienden die allemaal iets anders van het leven maken.
(4)
In de dierentuin wordt Schildpadje geboren. Hij ontmoet de andere dieren en ziet wat ze allemaal kunnen. Leeuw kan brullen, Gier kan vliegen, maar Schildpadje kan dat allemaal niet. Of heeft hij ook iets?

Voorleeschallenge

Vaker voorlezen willen we allemaal. Daarom organiseert Hebban in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen de Voorleeschallenge 2024 om voorlezen nog leuker te maken. Stel jouw doel in en klik op de knop 'Start je challenge'. Maak samen een boekenlijst aan door je Wil ik lezen-plank te vullen en start met voorlezen. Wil je graag meedoen maar kun je wel wat prentenboekentips gebruiken? Vanaf 7 februari tipt Hebban je elke week een mooi voorleesboek: #woensdagvoorleesdag!

Naar de VoorleeschallengeOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prentenboek Top 10 | Pit

 

Gerelateerd

Over

Maggie Li

Maggie Li

Maggie Li is een freelance auteur en illustrator. Haar non-fictieboeken voor kin...