Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban vandaag

Lezen /

Prentenboek Top 10 | 's Nachts als jij slaapt

door Hebban Crew 1 reactie
Tijdens De Nationale Voorleesdagen van 24 januari tot en met 3 februari staat de Prentenboek Top 10 centraal, tien voorleesboeken die zijn gekozen door bibliothecarissen, boekhandelaren en leerkrachten. Elke dag lichten we één prentenboek uit deze top 10 uit en geven we extra voorleestips. Vandaag het prentenboek ''s Nachts als jij slaapt' van Peter en Ingela P. Arrhenius.

Tijdens De Nationale Voorleesdagen stimuleren we het voorlezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar, die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. Er worden herinneringen voor het leven gemaakt, of je nu voor het slapengaan een mooi verhaal voorleest of overdag samen een prentenboek bekijkt. Creëer die voorleesmomenten in je hectische leven: samen kijken, luisteren, praten en lachen. Voorlezen gaat voor!

De Nationale Voorleesdagen

Het prentenboek

's Nachts als jij slaapt

Geschreven door Peter Arrhenius en geïllustreerd door Ingela P. Arrhenius, vertaald door Mira van der Lubbe

Het lijkt soms misschien alsof iedereen 's nachts lekker in zijn warme bedje ligt, maar dat is niet het geval! In dit kleurrijke boek staan een paar beroepen die diep in de nacht uitgevoerd worden, zodat het leven elke ochtend weer in alle drukte kan beginnen. Denk aan beroepen als visser en machinist, en ook de dokter en verpleger zijn al heel vroeg aan het werk.

Over de auteurs
Het Zweedse echtpaar Arrhenius heeft samen al zo'n vijftien kinderboeken gemaakt. Peter Arrhenius is scenarioschrijver en auteur en Ingela P. Arrhenius illustrator en ontwerper. Ze maakt al meer dan dertig jaar kleurrijke illustraties met een vintage touch en haar werk loopt uiteen van kinderboeken tot verpakkingen en van behangpatronen tot speelgoed. Haar boeken verschijnen wereldwijd inmiddels in meer dan 20 talen.

Voorleestip

Maak je kind nieuwsgierig naar het verhaal

De overgang van spelen naar een rustig kwartiertje voorlezen gaat niet altijd even soepel, vooral niet als je een nieuw boek oppakt dat je kind nog niet kent. Zorg daarom voor een opwarmertje om ze nieuwsgierig te maken naar het verhaal dat jullie gaan lezen. Bekijk samen de cover en lees de titel van het boek voor. Wat zie je allemaal op de voorkant en denk je dat het zal voorspellen waar het boek over gaat? Zo raken kinderen betrokken bij het verhaal en kunnen ze vaak niet wachten om de boekpagina's om te slaan en te zien of ze gelijk hadden. Voor jou is het fijn om een duik te nemen in de belevingswereld van je kind en ze beter te leren kennen door de gesprekken over jullie voorleesboeken.

Meer voorleestips

Meer boekentips

's Nachts als jij slaapt is een stevig flappenboek op rijm voor kinderen vanaf twee jaar. Het laat ze kennismaken met de wereld om hen heen en kiest daarbij een verrassende invalshoek door beroepen uit te lichten die je overdag niet ziet. Beroepen die wél heel belangrijk zijn. Door de tekst op rijm voor te lezen, help je je kinderen bovendien aan een voorsprong bij het leren lezen: met rijmen wordt het klankbewustzijn geoefend en het herkennen van klanken is noodzakelijk als ze straks leren lezen. Met onderstaande vier prentenboeken kun je meteen door.

(3)
De kikker is groen, de brandweerauto is rood en de zon is geel. Welkom in de kleurrijke wereld van Fiep Westendorp. Geniet van de vrolijke versjes en kleuren.
(26)
Beer gaat op zoek naar zijn bril. Misschien weet Giraf waar hij is gebleven? Onderweg naar zijn vriend ziet Beer allemaal dieren die er eerst niet waren. Hoe kan dat nu?
(110)
Wat doe je als je billen eraf worden gehapt door een draak? Huilen natuurlijk! Want welke prinses trouwt er nu een ridder zonder billen? Hij gaat op zoek naar een nieuw paar.
(3)
Van spanning al heel vroeg wakker zijn omdat je jarig bent, cadeautjes krijgen, met vriendjes leuke dingen doen en taart eten ... Ootje maakt het allemaal mee op deze heerlijke dag.

Voorleeschallenge

Vaker voorlezen willen we allemaal. Daarom organiseert Hebban in samenwerking met De Nationale Voorleesdagen de Voorleeschallenge 2024 om voorlezen nog leuker te maken. Stel jouw doel in en klik op de knop 'Start je challenge'. Maak samen een boekenlijst aan door je Wil ik lezen-plank te vullen en start met voorlezen. Wil je graag meedoen maar kun je wel wat prentenboekentips gebruiken? Vanaf 7 februari tipt Hebban je elke week een mooi voorleesboek: #woensdagvoorleesdag!

Naar de VoorleeschallengeOver de auteur

Hebban Crew

2529 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prentenboek Top 10 | 's Nachts als jij slaapt

 

Gerelateerd

Over

Ingela P. Arrhenius

Ingela P. Arrhenius

De Zweedse illustrator en ontwerper Ingela P. Arrhenius maakt al meer dan 30 jaa...