Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Prentenboek van het Jaar 2015: Boer Boris gaat naar zee

'Boer Boris gaat naar zee', geschreven door Ted van Lieshout en geïllustreerd door Philip Hopman, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2015. Dit boek is gekozen uit de Prentenboek TopTien, samengesteld door Nederlandse jeugdbibliothecarissen uit het aanbod van 2013.

Boer Boris gaat naar zee staat samen met de negen andere prentenboeken centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen die gehouden worden van 21 t/m 31 januari 2015. Boer Boris gaat naar zee verschijnt dan ook in een mini-editie met dvd voor de speciale prijs van € 5,-.

Ted van Lieshout ontving vele literaire prijzen, waaronder in 2012 de Woutertje Pieterse Prijs voor Driedelig paard. Van Lieshout schrijft naast kinder- en jeugdliteratuur ook voor televisie en toneel.
Philip Hopman studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In 1999 ontving hij een Zilveren Penseel voor 22 wezen en in 2010 maakte hij samen met Daan Remmerts de Vries het Prentenboek van de Kinderboekenweek Stimmy of het oerwoud in de stad.
In Boer Boris gaat naar zee heeft Boer Boris vakantie. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Daar weet Boer Boris wel raad op! Over Boer Boris verschenen eerder bij uitgeverij Gottmer: Boer Boris, Boer Boris in de sneeuw en Boer Boris wil geen feest!.

De Prentenboek TopTien voor De Nationale Voorleesdagen 2015
- Als iedereen slaapt, tekst en ill. Komako Sakai (De Eenhoorn)
- Het boekenliefje, tekst en ill. Helen en Thomas Docherty (Clavis)
- Boer Boris gaat naar zee, tekst Ted van Lieshout, ill. Philip Hopman (Gottmer)
- Ik wil ook!, tekst Bibi Dumon Tak, ill. Annemarie van Haeringen (Querido)
- Klop klop klop, tekst en ill. Lucy Cousins (Leopold)
- Koning Koen en de draak, tekst Peter Bently, ill. Helen Oxenbury (De Vier Windstreken)
- Pas op! Dit boek bijt!, tekst Nick Bromley, ill. Nicola O´Byrne (Gottmer)
- Piep wil oversteken, tekst en ill. Fleur van der Weel (Querido)
- Piepkleine muis, tekst Janis Ian, ill. Ingrid en Dieter Schubert (Lemniscaat)
- Snel naar huis, kleine muis, tekst en ill. Britta Teckentrup (Gottmer)

Het belangrijkste criterium bij het kiezen van het Prentenboek van het Jaar is dat het boek, naast een goed verhaal en aantrekkelijke illustraties, voldoende aanknopingspunten biedt voor interactie met peuters en kleuters voor verwerking in hun spel.

Het doel van de Nationale Voorleesdagen  is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De campagne is een initiatief van Stichting Lezen en vindt voor de twaalfde achtereenvolgende keer plaats. Tijdens De Nationale Voorleesdagen worden er in het hele land leuke activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld de vele Voorleesontbijten op woensdag 21 januari.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prentenboek van het Jaar 2015: Boer Boris gaat naar zee

 

Gerelateerd

Over

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout

Ted van Lieshout (1955) is een echte duizendpoot: hij schrijft gedichten, v...

Philip Hopman

Philip Hopman

Philip Hopman is een Nederlandse illustrator. Hij studeerde aan de Rietveld...