Advertentie

Hebban vandaag

Lezen /

Preread 'Spinning Silver' én ga in gesprek met auteur Naomi Novik!

Op 10 juli verschijnt de nieuwe Engelstalige roman van auteur Naomi Novik (bekend van de Temeraire-reeks en Ontworteld): Spinning Silver. En daar maken we een feestje van. Niet alleen kun je nu een sneak preview lezen, ook kun je je inschrijven voor de preread-leesclub, waarvoor we al 15 exemplaren hebben klaar liggen! En als kers op de taart kun je in gesprek met de auteur tijdens De Dag van het Fantastische Boek.

Spinning Silver is een creatieve hervertelling van het sprookje van Repelsteeltje. In deze roman verweeft Novik op een fantastische manier zes vertelstemmen in een rijk, gelaagd verhaal dat je niet naast je neer kunt leggen.

Spinning Silver

Miryem is the daughter and granddaughter of moneylenders, but her father is not a very good one. Free to lend and reluctant to collect, he has left his family on the edge of poverty - until Miryem intercedes. Hardening her heart, she sets out to retrieve what is owed and soon gains a reputation for being able to turn silver into gold. But when an ill-advised boast brings her to the attention of the cold creatures who haunt the wood, nothing will be the same again. For words have power, and the fate of a kingdom will be forever altered by the challenge she is issued.

De Nederlandse vertaling verschijnt op 14 september onder de titel Zilvergaren.

De Dag van het Fantastische Boek

Naomi Novik is eregast op De Dag van het Fantastische Boek, een literair festival in Amsterdam. Het vindt plaats op 14 april 2018 in Tolhuistuin. Als enige in zijn soort focust de Dag van het Fantastische Boek zich op de genres fantasy, sciencefiction en horror. Het programma is een kruisbestuiving tussen de mainstream literatuur, de geek scene en popcultuur. Tijdens dit literair festival in Amsterdam luister je naar voordrachten en workshops van auteurs met diverse achtergronden. Ook zie je acteurs het beste van zichzelf geven en presenteren wetenschappers op een voor iedereen begrijpelijke manier hun nieuwste inzichten. Uiteraard ontbreekt de uitreiking van de Harland Awards, de grootste prijzen binnen de Nederlandstalige verbeeldingsliteratuur niet. Kortom, de Dag van het Fantastische Boek inspireert lezers én schrijvers.

Extraatje: de deelnemers krijgen korting op een kaartje voor de Dag van het Fantastische Boek op 14 april. Je kunt je boek daar dan laten signeren (en vergeet niet dat verder NIEMAND dit boek in handen heeft, behalve de 15 heel gelukkige lezers) en je kunt, als onderdeel van deze leesclub, exclusief in gesprek met de auteur.

Op Hebban vind je nu op een leesfragment uit deze sprookjesachtige roman:

Lees hier de Sneak Preview

Meer voorpublicaties lezen? Je vindt ze allemaal hier terug.

Schrijf je in voor de Hebban Leesclub!

Binnenkort starten we met een Hebban Leesclub rond Spinning Silver. Wil jij dolgraag dit prachtige verhaal lezen en discussieer je hier graag over met andere lezers? Schrijf je dan snel in en maak kans op een gratis exemplaar en deelname aan de leesclub.Let op: de inschrijving sluit op 2 april middernacht!Over de auteur

Hebban Crew

2125 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Preread 'Spinning Silver' én ga in gesprek met auteur Naomi Novik!

 

Gerelateerd

Over

Naomi Novik

Naomi Novik

Naomi Novik begon met schrijven tijdens haar studie computerwetenschappen aan Co...

Hebban Spots

Spinning Silver

29 volgers

Wow, hebben wij hier even een primeur voor je! De nieuwe sprookjesachtige fantasyroman, Spinning Silver, van Naomi Novik (Van Ditmar Boekenimport) komt op 10 juli uit in het Engels (en in het najaar...

Gesponsorde boeken