Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar 'Wild' van Mel Wallis de Vries

door Hebban Crew 1 reactie
De Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar het boek 'Wild' van Mel Wallis de Vries en werd op 5 juni uitgereikt tijdens de feestelijke Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg te Utrecht. In totaal brachten ruim zestienduizend jongeren hun stem uit op hun favoriete jeugdtitels uit 2018.

Prijs van de Jonge Jury

De Jonge Jury is het grootste leesbevorderingsprogramma voor 12- tot 16-jarigen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Voor deze achttiende editie werden de leerlingen uitgedaagd om één of meerdere Leestips te lezen, die werden aangedragen door het Jonge Jury Boekgenootschap. Tot 1 mei stemden de jongeren op deze titels of op andere jeugdboeken uit 2018. Naast de winnende titel Wild van Mel Wallis de Vries waren ook Fright night van Maren Stoffels en Snitch van Margje Woodrow genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury. De prijsuitreiking was te volgen via een livestream, die nog steeds kan worden teruggekeken op jongejury.nl.

Jonge Jury Debuutprijs

Naast de Prijs van de Jonge Jury werd op 5 juni ook de Jonge Jury Debuutprijs 2019 uitgereikt aan de auteur van het jeugddebuut waar het meest op werd gestemd. Nadine Swagerman nam de prijs in ontvangst voor haar boek Één waarheid, die werd overhandigd door oud-winnaar Mirjam Hildebrand. De overige debutanten die kans maakten waren Carlie van Tongeren voor Heerestraat & Rozenlaan en Merel De Keyzer voor Over wezenloze zielen.

Dag van de Jonge Jury

Tijdens de Dag van de Jonge Jury woonden ruim duizend onderbouwleerlingen en hun docenten de prijsuitreikingen bij. Ook gingen de jongeren in gesprek met hun favoriete auteurs, volgden zij workshops en werd er genoten van een uitgebreid gangenprogramma. Zanger Jeronimo, dansgroep Furious Flow en artiest Vinchenzo verzorgden bovendien optredens.

Lees verder

Artikelen over Mel Wallis de Vries
Artikelen over de Prijs van de Jonge JuryOver de auteur

Hebban Crew

1958 volgers
3 boeken
3 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Prijs van de Jonge Jury 2019 gaat naar 'Wild' van Mel Wallis de Vries

 

Gerelateerd

Over

Mel Wallis De Vries

Mel Wallis De Vries

Mel Wallis de Vries (1973) is een van de succesvolste jeugdthrillerauteurs ...

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (1989) droomde er als zevenjarig meisje al van om schrijfster t...