Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Prijs voor literair tijdschrift Das Magazin

door Hebban Crew 1 reactie
Het Nederlandse literaire tijdschrift Das Magazin heeft de Visser-Neerlandiaprijs 2015 gewonnen. Dat maakte het Algemeen Nederlands Verbond (ANV) gisteren bekend.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 15.000 euro. De prijs werd in 1958 ingesteld en betaald door het Visser-Neerlandiafonds.  Dit fonds komt voort uit de nalatenschap van filosoof en jurist mr. Herman Visser. De jurist stierf in 1943; hij wilde de toenmalige bezetter niet de gelegenheid geven over zijn leven te beschikken. De helft van zijn vermogen heeft hij aan het ANV nagelaten. 

Das Magazin krijgt de culturele prijs omdat de organisatie volgens de jury op een moderne manier de cultuurbeleving stimuleert. 'Hierdoor is in het hart van de literatuur een enthousiaste, betrokken gemeenschap ontstaan waar talloze cultuurliefhebbers  samenkomen', stelt de jury.

Het tijdschrift Das Magazin kwam onlangs in het nieuws doordat het erin slaagde om via crowdfunding genoeg gelden bij elkaar te krijgen om de uitgeverij Das Mag op te richten.

Behalve aan Das Magazin werd ook aan componist Wilfried Westerlinck en Anne Van Raemdonck de Visser-Neerlandiaprijs 2015 toegekend. Westerlinck krijgt de prijs voor zijn jarenlange inzet en doorzettingsvermogen om de Vlaamse muziek te promoten. Van Raemdonck ontvangt de prijs, omdat zij zich sinds 1986 als docent neerlandistiek aan de Universiteit van Barcelona en in Zuid-Europa inzet voor de Nederlands taal.


Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prijs voor literair tijdschrift Das Magazin

 

Gesponsorde boeken