Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Prijzenregen voor Ik ben Pelgrim

Eind oktober kreeg hij al de Hebban|Crimezone Award voor beste buitenlandse thriller. En het houdt maar niet op voor schrijver Terry Hayes. Zijn debuut 'Ik ben Pelgrim' viel opnieuw in de prijzen.

Twee prijzen sleepte Ik ben Pelgrim van Terry Hayes deze week in de wacht. Zo werd het boek bekroond met de Suspense Magazine’s Crimson Scribe Award. Jaarlijks wordt deze prijs maar aan één boek vergeven. Vorige auteurs die deze prijs hebben gewonnen waren Tess Gerritsen en M.J. Rose.

Woensdagavond was het weer raak. In Groot-Brittannië werd het vuistdikke thrillerdebuut verkozen tot Crime Book of the Year tijdens de National Book Awardsceremonie. De winnaars worden gekozen door vijftig geselecteerde juryleden, van inkopers en boekhandelaren tot journalisten. Kortom, experts die van alle boeken van het afgelopen jaar en aankomende publicaties op de hoogte zijn. 

Het debuut van Terry Hayes werd in het begin van het jaar al uitgeroepen tot thriller van 2014. Een sterke spionagethriller die wordt bestempeld als een kruising tussen Homeland en 24Ik ben Pelgrim staat al van vanaf het begin van het jaar, toen de titel verscheen, in de Bestseller 60. Van het boek werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht in Nederland en Vlaanderen.

Terry Hayes is een oud-journalist en scriptschrijver. Hij werd geboren in Engeland, groeide op in Australië en werd aangesteld als journalist in New York. Ook schreef hij diverse scripts voor bekende Hollywoodfilms.Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Prijzenregen voor Ik ben Pelgrim

 

Gerelateerd

Over

Terry Hayes

Terry Hayes

Terry Hayes (1951) is een Britse journalist, scriptschrijver en auteur. Hij bego...

Gesponsorde boeken