Hebban vandaag

Leesclubs /

Prima aanvulling op de New Adult-reeks van Zomer & Keuning

De Feelgood Leesclub verdiepte zich de afgelopen weken in het debuut van nieuwkomer Sophie Jackson! Stuk van jou is het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies. Benieuwd naar het eindoordeel van de leesclub-deelnemers? Lees hieronder een samenvatting van deze editie.

OVER STUK VAN JOU
Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen. Wesley Carter is een van haar leerlingen. Hij is gevaarlijk, grappig en geheimzinnig. Kat raakt geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

LEESCLUB
In drie discussierondes bespraken de leesclub-deelnemers wat zij van het boek vonden. 

Voor het lezen
Uitgeverij Zomer & Keuning heeft inmiddels een aardige reputatie opgebouwd met haar New Adult-reeks: Stuk van jou is daar ook onderdeel van. De fans van dit genre voegen dit boek maar wat graag aan hun collectie toe: 'Ik verwacht wat meer spanning dan in de andere New Adult boeken omdat dit verhaal zich in een andere setting afspeelt, namelijk in en rondom een gevangenis. Dit geeft hopelijk een andere wending aan het verhaal waardoor het spannender wordt en de relatie tussen de hoofdpersonages moeilijker op gang kan komen', aldus Minca. 

De cover springt door het kleurgebruik direct in het oog en ook de verwijzing naar de populaire hitserie Orangeis the New Black trekt meteen de aandacht: 'De cover spreekt me zeker aan. Mooie, aantrekkelijke foto met een pakkend lettertype. De krassen door STUK geeft me het geval dat er meer speelt dan alleen een verboden liefde', zo zegt Sophia. 
Daar is Sanne het mee eens: 'De cover spreekt me wel aan hoewel ik Orange is the New Black nooit heb gezien. De afbeelding en het lettertype stralen romantiek, spanning en ook iets vrolijks uit. Ik denk wel dat ik op basis van deze cover het boek zou hebben opgepakt in de winkel'. 

Tijdens het lezen
Tijdens het lezen raken de lezers vrijwel direct enthousiast. Ze delen bijzondere citaten en passages uit het boek, maar bovenal lezen ze gretig het verhaal in een mum van tijd uit: 'Zodra ik het proloog gelezen had, wilde ik weten hoe het verhaal verder zou gaan lopen. Ik had het boek ook binnen een paar dagen uit', aldus Jerney. 
Ook Minca's aandacht is gegrepen: 'Het boek komt snel en spannend op gang. Wat is er met Kat gebeurd in die zestien jaar nadat haar vader is vermoord? En wie is Carter en waarom zit Carter in de gevangenis? Dat waren de eerste vragen die bij me opkwamen toen ik begon met lezen. Daar wilde ik ontzettend graag antwoord op hebben, dus bleef ik maar doorlezen.' 

Na het lezen
Na het lezen zijn de reacties allemaal positief, maar niet uitmuntend. Het boek is al met al een prima aanvulling op de New Adult-reeks van Zomer & Keuning en past uitstekend in dat straatje. 'Er is een standaard formule die voor bijna elk New Adult-boek wel geldt. Meisje ontmoet een foute jongen voelt zich aangetrokken. Er komen wat stomende scenes voorbij en dat was het einde van het boek in een notendop. Dat zag ik ook weer terug komen bij Stuk voor Jou,' aldus Jaike. 

Het thema "verboden liefde" is tevens een veelbesproken onderwerp. Zo zegt Laura: 'Ik vond het thema verboden liefde niet helemaal goed uit de verf komen. In beginsel is de liefde inderdaad verboden, Kat geeft Carter les, ze hebben gevoelens voor elkaar en dit kan niet tussen een lerares en haar leerling. Later in het boek speelt dit lesgeven niet echt een rol meer en daar wordt ook niet echt over gesproken. Bovendien zit Carter dan ook niet meer in de gevangenis en ik dacht juist dat de verboden liefde daar over zou gaan. Verboden liefde had dus wel iets meer uitgewerkt kunnen worden'. 
 
BEOORDELING
Met wat kritische kanttekeningen, hebben de lezers het boek toch een prima beoordeling gegeven en is de nieuwsgierigheid naar de rest van de trilogie zeker gewekt. Met een dikke 7,9 is Stuk van jou al met al een geslaagd debuut van Sophie Jackson. 

Carina geeft dit boek een 9,5: 'Je kan niet anders dan verliefd worden op de karakters, mee worden gezogen in hun verhaal'
Inge beoordeelt het boek met een 8: 'Ik heb het boek met plezier gelezen, ik was benieuwd hoe het af zou lopen'. 
Sophia noteert een 7,5: 'Omdat ik me goed heb vermaakt met het boek en het lekker weg leest'Over de auteur

Jacky van Dijk

241 volgers
495 boeken
34 favoriet


Reacties op: Prima aanvulling op de New Adult-reeks van Zomer & Keuning

 

Gerelateerd

Over

Sophie Jackson

Sophie Jackson

Sophie Jackson is lerares Engels in Chorley in het noordwesten van Engeland. Van...

Hebban Spots

Hebban Feelgood Leesclub

471 volgers

De Hebban Leesclubs gaan verhuizen. Na de afronding van de laatste leesclub op deze pagina, vind je de leesclubs onder het menu-item 'Leesclubs' in het hoofdmenu. Klik op onderstaande link om alle...

Gesponsorde boeken