Advertentie

Hebban vandaag

Nieuws /

Programma Boekenbal voor Lezers bekend

Op 19 maart wordt opnieuw het Boekenbal voor Lezers gevierd, dit keer in Nijmegen. Vandaag is de kaartverkoop gestart voor de avond in Concertgebouw de Vereeniging, waar onder andere Herman Koch, Esther Gerritsen en Thomas Verbogt acte de présence geven.


Het Nijmeegs Boekenfeest viert in 2016 haar 10-jarig jubileum en wordt eenmalig omgedoopt tot Boekenbal voor Lezers, de landelijke afsluiting van de Boekenweek. Op het programma staan interviews, voordrachten, minicolleges en muziekacts. Dit alles in het kader van het thema Duitsland, onder het thema Was ich noch zu sagen hätte. Zo gaan Herman Koch en P.F. Thomése in gesprek over Duitsland en humor, geeft Maarten van Rossem zijn kijk op Duitsland en worden onder meer Esther Gerritsen, David Van Reybrouck, Charlotte Mutsaers  en Alexander Münninghoff  geïnterviewd.

Een ander terugkomend onderdeel zijn de intermezzo’s onder de noemer Was ich noch zu sagen hätte - dauert eine Zigarette, die zo lang duren als het oproken van een sigaret. Auteurs die meedoen zijn Thomas Verbogt, Joost de Vries, Jan Roelofs, Dennis Gaens, Frouke Arns en Lotte Lentes.

Ook is er aandacht voor poëzie, want aan het einde van de avond vindt Der Grosse Slamfinale plaats: Nederlandse en Duitse dichters gaan de strijd met elkaar aan. De muziek wordt verzorgd door o.a. Öhne Umlaut en Frommermann. Vic van de Reijt en Ron Tebbens sluiten de avond af met een Duitse disco.

Ook is er dit jaar een gratis toegankelijk middagprogramma (reserveren verplicht), waar een ode wordt gehouden aan grote Nijmeegse dichters. Meer info daarover lees je hier. 

Meer informatie over het event vind je in onze agenda. Kaarten zijn nu te koop en zijn hier online te bestellen.  Over de auteur

Lindy (Hebban Crew)

764 volgers
384 boeken
7 favoriet
Hebban Crew


Reacties op: Programma Boekenbal voor Lezers bekend

 

Over

Herman Koch

Herman Koch

Herman Koch (Arnhem, 1953) is een Nederlandse televisiemaker (onder meer Ji...

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen

Esther Gerritsen (1972) schrijft romans, columns en scenario’s voor tv en film...

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...

Gesponsorde boeken