Advertentie

Hebban vandaag

Dossier /

Proza Pitch: Terrence Lauerhohn

door Hebban Fantasy 2 reacties
De derde Proza Pitcher is Terrence Lauerhohn, die met zijn debuut De Negen Cirkels de diepste krochten van de hel opzoekt. Met Proza Pitch geven we debutanten de gelegenheid hun boek aan het publiek te tonen.

Terrence Lauerhohn pitcht De Negen Cirkels:
"Zoals de achterflap van het boek vermeldt heeft Dante’s ‘Inferno’ mij vooral geïnspireerd. Maar op de achterflap is te weinig ruimte om dat nader uit te leggen, dus wil ik dat graag met dit stuk doen.

Dante schreef zijn verhaal in de veertiende eeuw als onderdeel van het drieluik, ‘De goddelijke komedie’. De goddelijke komedie wordt beschouwd als een literair meesterwerk en daar ben ik het mee eens.

Mijn bedoeling was echter niet om een filosofisch diepgaand meesterwerk te schrijven. De goddelijke komedie is ook een -zeer ingewikkeld opgebouwd- gedicht waarin een verhaal verscholen zit. Ik ben geen dichter, wel een verhalenverteller. Wie De negen cirkels koopt en een moderne kopie van Inferno verwacht, zal dan ook teleurgesteld worden. Maar ik wil geen kopieën schrijven.

Vergeet daarom de meeste details in het origineel, want dat waren Dante’s visies over de hel. Ik heb de mijne, die toevallig door Dante’s meesterwerk zijn aangewakkerd én door de imposante gravures die Gustave Doré eeuwen later bij dit boek heeft gemaakt. De hel is voor mij een plaats die thuishoort in de fantasie en slechts tot mijn verbeelding spreekt. Daarom valt mijn boek onder het genre ‘Fantasy’"

Lees een fragment uit De Negen Cirkels.
Ben je na het fragment ontzettend nieuwsgierig naar De Negen Cirkels, beloon de auteur dan voor haar pitch door haar boek op je 'Wil ik lezen'-boekenplank te zetten.
Ben jij ook een debuterend auteur, kijk dan hier hoe je mee kunt doen aan de Proza Pitch.Over de auteur

Hebban Fantasy

312 volgers
20 boeken
0 favorieten


Reacties op: Proza Pitch: Terrence Lauerhohn

 

Gerelateerd

Over

Terrence Lauerhohn

Terrence Lauerhohn

Terrence is geboren op 31 mei 1960 in een Brabantse wieg te ’s Hertogenbosch. ...

Overig

Proza Pitch-lijst

op 08 januari 2015 door Hebban Fantasy 15 boeken 14 volgers 0 reacties
Gesponsorde boeken