Advertentie

Hebban vandaag

Boek&nieuws /

Psychatrisch ziekenhuis beboet voor filmvertoning

Een psychiatrisch ziekenhuis in Moskou moet een boete betalen omdat jonge patiënten er The Silence of the Lambs te zien kregen. Hebban Vandaag zeeft, bekijkt, leest het nieuws en zoekt er, al dan niet met een knipoog, een passend boek bij.

Een rechter oordeelde dat de psychiatrische instelling de wet had overtreden door de horrorklassieker over seriemoordenaar Hannibal Lecter aan kinderen te tonen, schreef The Moscow Times. De film met Anthony Hopkins en Jodie Foster in de hoofdrollen zou informatie bevatten die schadelijk voor de gezondheid van de kinderen kan zijn.

Al eerder raakte de instelling in opspraak. Vorige maand werden foto's op social media ontdekt, waarop te zien was hoe kinderen er vastgebonden werden aan hun bedden. Nader onderzoek wees uit dat de kinderen The Silence of the Lambs  te zien hadden gekregen. Hoe hoog de boete is, wordt niet bekendgemaakt.

De Russische kinderombudsman liet weten tevreden te zijn over de uitspraak. Volgens een woordvoerster maakt het oordeel van de rechter duidelijk dat instellingen niet alles kunnen laten zien aan kinderen met een zware psychische stoornis.

De schreeuw van het lam
Het is maar goed ook dat de Russische autoriteiten hun tanden hebben gezet in een zaak als deze. Met de nogal vraatzuchtige Hannibal Lecter heeft auteur Thomas Harris het leven geschonken aan een personage dat lichtgevoelige jongeren algauw op verkeerde ideeën kan brengen.
Harris' tweede boek met Lecter in de hoofdrol is De schreeuw van het lam, de Nederlandse vertaling van het alom bekende The Silence of the Lambs. FBI-agente Clarice Starling opent hierin de jacht op Buffalo Bill, een seriemoordenaar die jonge vrouwen vilt. Ze schakelt daarbij de hulp in van Hannibal Lecter, een briljante psychiater én weerzinwekkende moordenaar die zijn straf uitzit in een gevangenis voor ernstig geesteszieke criminelen. Diens cryptische aanwijzingen, zowel over Buffalo Bill als over haarzelf, leiden Clarice in een speurtocht die iedere lezer zal ervaren als angstaanjagend en absoluut fascinerend.

Hier vind je een overzicht van alle Hebban Vandaag-artikelen en inspiratieboeken.
Over de auteur

Jean-Paul Colin

168 volgers
21 boeken
17 favoriet
Auteur


Reacties op: Psychatrisch ziekenhuis beboet voor filmvertoning

 

Gerelateerd

Over

Thomas Harris

Thomas Harris

Thomas Harris (1940) werd geboren in Mississippi, Tennessee en begon zijn schrij...

Gesponsorde boeken