Advertentie

Hebban vandaag

Algemeen /

Quick Tour: Op Hebban beheer je je boeken.

Hebban is niet alleen de grootste, maar ook de leukste en gezelligste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen. In deze quick tour leggen we je uit hoe je je boeken kunt beheren op Hebban.

Op Hebban beheer je je gelezen boeken. Maar ook de boeken die je nog wilt lezen of nooit wilt vergeten.

Mijn Hebban is het hart van jouw Hebban. Hier vind je alle boeken terug op je boekenplanken. Je digitale boekenkast bestaat standaard uit de planken: Wil ik lezen, Ben ik aan het lezen, Heb ik gelezen en Favorieten. Maar er zijn ook handige overzichten van boeken die je bezit of hebt uitgeleend. Al je recensies verzamelen we ook op een aparte plank. Sinds vorig jaar kun je ook een toplijst samenstellen van de 25 mooiste boeken die je ooit las. Deze boeken tellen automatisch mee voor de Hebban 1000, de duizend mooiste boeken aller tijden volgens Hebban-lezers.

Wil je zelf collecties aanmaken, bijvoorbeeld boeken op thema of onderwerp, dan maak je met één druk op de knop een nieuwe plank aan. Deze staat standaard op privé, maar je kunt hem ook delen met andere gebruikers. 

Hoe zet ik een boek op mijn boekenplank?

Als je een boek hebt gevonden dat je in je online boekenkast wilt bewaren, dan gebruik je het handige Jouw boekenplank-menu op de boekpagina. Kies op welke plank je het boek wilt zetten. Kies je voor 'Wil ik lezen' en doe je mee aan de Hebban Reading Challenge, dan kun je het boek toevoegen aan je challenge door het vinkje aan te zetten. Als je het boek vervolgens op 'Gelezen' zet, dan telt het automatisch mee. 

Als je het boek (al) hebt gelezen, kun je de datum invoeren waarop je het las en het boek direct voorzien van een beoordeling in sterren.

Is er ook een app? 

Jazeker. Je kunt je boekenplanken ook op je mobiele telefoon beheren via de Hebban Boekenapp. Gebruik bijvoorbeeld de handige barcode-scanner om boeken in de boekhandel snel te vinden op Hebban en toe te voegen aan je boekenplank. 

 

De populairste features op Hebban

Word lid van de grootste en leukste lezerscommunity van Nederland en Vlaanderen.

  • Doe mee aan de Hebban Reading Challenge
  • Schrijf je in voor leesclubs
  • Beheer de boeken die je nog wilt lezen en al gelezen hebt
  • Volg je favoriete schrijvers en blijf op de hoogte
  • Beoordeel boeken en schrijf recensies

 

Ik wil lid worden!Over de auteur

Hebban Crew

2130 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Quick Tour: Op Hebban beheer je je boeken.

 

Hebban Spots

Hebban helpt

44 volgers

Dit is je hulplijntje voor heel Hebban. Hoe werkt dit, hoe werkt dat? Waar vind je het een en waar vind je het ander? Onder leiding van onder andere Gigi en Greet kun je hier meer ontdekken over hoe...

Gesponsorde boeken